Hírek

2015.03.08. 20:50

Jól felfogott érdekük is, hogy tovább bővítsenek

Pálhalma - Balázs Péter dandártáboronok, a pálhalmai intézet parancsoka reméli, hogy a mélykúti APAC körletrész csak az út eleje, mindenképpen szeretnék bővíteni, de ehhez az intézetben is csökkennie kell a zsúfoltságnak.

Gallai Péter

– Miután Roszik Gábor tavaly elmesélte itt milyen munka folyik, egy percig sem volt kétséges, hogy ez Pálhalmán a mélykúti női börtönben jön létre. Intézetünkben nagyon erős a hitéleti munka, de a hölgyek érzékenysége és ebbéli tevékenysége láthatóan magasabb, mint a férfiaké. A program keretében egy tizenkét férőhelyes körletben indult meg a munka. Reményeink szerint ez csak az út eleje, azok pedig akik önként vállalva elkezdték itt új dimenzióba helyezve visszailleszkedésüket, szabadulásuk után el tudják majd érni, hogy lélekben és testben megváltozva soha ne kerüljenek vissza.

Balázs Péter parancsnok azonnal támogatta a kezdeményezést. Fotó: Ady Géza

Lapunk kérdésére elmondta, ami plusz ezen a körleten, az például a mindennapi imádság, a Biblia olvasás, tehát erősebb hitéleti tevékenység. Ezen felül a szakmai protokoll szerint arra is van lehetőég, hogy a beszélő idejét nem a börtönben, hanem a városban töltik, kiscsoportos foglalkozásokon vesznek részt az otthoniakkal.

– Mindezekkel erősítjük, hogy a családi kapcsolat mennyire fontos a visszailleszkedéshez, ebben ad kicsivel többet, de a napirend nem más, a zárka és annak felszerelése sem különbözik a többiétől. Fontos megjegyezni, hogy valamennyi fogvatartotti kategóriában a törvény szerint most már sokkal több lehetőség van a kapcsolattartásra időben és gyakoriságban, mint korábban.

Az APAC körletet mindenképpen szeretnék bővíteni, de ehhez az kell, hogy az országos férőhelybővítési program eredményeként csökkenjen a zsúfoltság. Balázs Péter hangsúlyozta, nem csak igény van rá, hanem jól felfogott érdekük is, hogy ezt a fontos reszocializációs pillért tovább tudják fejleszteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!