Hírek

2015.02.16. 18:10

Betörtek a kamarához

Dunaújváros - Hívatlan látogató járt hétfőre virradóra az iparkamara székházában, a tettes/tettesek leginkább rongálási kárt okoztak.

Gallai Péter

A Latinovits utcai épületbe történt behatolást megerősítette lapunknak Králik Gyula, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Az elkövető, vagy elkövetők betörték a bejárati ajtót, megrongálták a biztonsági berendezéseket, köztük a kamerát is, ami azonban addig rögzítette az eseményeket, így ezeket a felvételeket is minden bizonnyal elemzik majd a rendőrök. A betörésről a biztonsági cég központjába is azonnal érkezett jelezés, így rögtön útnak indultak a járőrök, ám mire pár perc alatt kiértek, már senkit nem találtak a helyszínen.

Az elkövetők leginkább rongálási kárt okoztak, illetve kisebb tárgyakat vittek el magukkal.

Egyébként felmerült, hogy az elkövetők esetleg az előző este rendezett kamarai bál bevételére vetettek szemet, de a pénzkezelést szigorú szabályok alapján végzik a szervezetnél, ráadásul készpénzt sem tartanak a székházban. Azaz ha lett volna idejük felforgatni az épületet, ilyen jellegű értéket nem találtak volna.

– El kellett végezni a a bűncselekmény után leltározást azért, hogy pontosan tudjuk, minek kelt lába az épületben, emellett a biztosítóval is egyeztettünk. Természetesen a rongálással okozott károk helyreállítását is el kell végezni. Ezek a munkák azonban nem akadályozzák meg azt, hogy a kamarai ügyintézés folyamatos legyen, tehát a sajnálatos esemény miatt nem kellett bezárnunk a székházat – tette hozzá Králik Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!