Hírek

2014.11.05. 19:25

Legszebb Kert: Lívia az édesanyjától tanulta meg a növényápolás fortélyait

Rácalmás – Nagyné Halupka Lívia boldogan vette át az oklevelet, amely tanúsítja, hogy Fejér megye virágoskertjeinek versenyében az ő növénybirodalma lett a bronzérmes.

Körmendi Erzsébet

Nagyné Halupka Líviával madarat lehetett volna fogatni szerda délelőtt, miután a Dunaújvárosi Hírlap lapigazgató főszerkesztőjétől Várkonyi Zsolttól átvette az elismerő oklevelet, a Pannon Lapok Társasága sikerszériás szakácskönyvei közül a disznótoros recepteket rejtőt, valamint azokat az ajándékokat – kertészeti eszközöket –, amelyeket Burján Imre a Zöld Harmónia Kft. ügyvezető igazgatója ajánlott fel a díjazottnak.

Nagyné Halupka Lívia nagyon örült a kertje szépségét elismerő oklevélnek és az ajándékoknak. Fotó: Ónodi Zoltán

Lívia meséli: a lánya titokban már be akarta nevezni a versenyre nyár elején, amikor az FMH-val közösen kerestük a megye legszebb kertjét. De aztán a ház asszonya is legyűrte bátortalanságát – ami abból fakadt, hogy szerinte az övénél vannak szebb terciák is –, és a határidő előtt egy nappal beküldte nevezését. És a szavazatok alapján harmadik helyezett lett.

Várkonyi Zsolttal a Dunaújvárosi Hírlap lapigazgató főszerkesztőjével.

Nagyné Halupka Lívia meséli, hogy már annak is nagyon örült, amikor a kiválasztott 10 legszebb kert között bemutatta a Dunaújvárosi Hírlap és a Fejér Megyei Hírlap az ő kertjüket is. Mert ez nagy büszkeség. Izgatottan várták az eredményhirdetést is, és nagyon boldog volt, amikor megtudta: harmadik helyezettek lettek. Sokan gratuláltak nekik ehhez a sikerhez, illetve a kerthez, amelynek a virágos része az ő birodalma, a hátsó konyhakerti rész pedig a férje Nagy Imre keze munkáját dicséri. Ott teremnek például azok a dísztökök, amelyek különleges formájukkal, színükkel ékesítik kora ősz óta az előkert több pontját, a virágágyásokat. Elragadtatással szemléljük az elbokrosodott, virág és színpompában úszó októberkéket, amelyek ilyenkor virulnak.

Várkonyi Zsolt, Nagyné Halupka Lívia és férje Nagy Imre az elismerés átadása után. Fotó: Ónodi Zoltán

– Édesanyám kedvence volt ez a növény, rengeteget szaporítottam belőle a ház körül, mert mutatós. Ránézek ezekre a virágokra, és érzem anyu lelkét. A leandereket is tőle örököltem, rengeteg féle van, metszem, fiatalítom, a hajtásokat elültetem. Téliesíteni csak a fagyokkor kell. Ahogy anyu szokta mondani, kislányom ne legyél rest kitenni a napra a leándert, amikor az idő engedi – mondta Lívia, aki a virágok imádatát is az édesanyjától örökölte. Szavaiból az is kiderült, hogy barátságok is születtek a versenyünk nyomán. Rácalmási nyertesünk ugyanis interneten gratulált az első helyezett előszállási Nyúl Mihálynénak, és azóta leveleznek egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!