Hírek

2014.11.13. 16:00

Korcsolyapályát alakítanának ki a Városháza előtti téren

Dunaújváros - Korcsolyapályát létesíthet egy vállalkozó a Városháza előtti téren. Egyebek mellett erről döntött a közgyűlés csütörtöki, soron kívüli ülésén.

Körmendi Erzsébet

Iván László és Sztankovics László mellett ülő Hingyi László beszélt a Temető utcai buszgondokról (Fotó: Ady Géza)

A közgyűlésen Kori térként említett pálya kialakítása sürgősségi indítványt sürgősséggel tárgyalták és fogadták el a képviselők csütörtökön. Az adventi forgataghoz kapcsolódik majd a jégpálya, amelynek részleteiről még egyeztetnek a városvezetők a vállalkozóval. Annyit azonban előzetesen biztosra vehet mindenki: nem az új térköves burkolatot locsolják fel vízzel, hanem korszerű technológiát alkalmazva bekerített műjég várja a korcsolyázókat december elejétől márciusig Dunaújváros főterén.

A munkaterv elfogadásakor elmondta Cserna Gábor polgármester, hogy november 27-én, csütörtökön lesz a közgyűlés soros ülése. A Dunaújvárosi Kistérség Többcélú Társulása által fenntartott Gyermekek Átmeneti Otthona, Gyermekjóléti Szolgálat és Szociális Szolgáltató Központ megszüntetésének Dunaújvárosra eső költségeit vállalta a közgyűlés. A témához kapcsolódóan Szabó Zsolt felhívta a figyelmet arra, hogy a jogszabályban foglaltaknak eleget tesz a város ezzel a döntéssel, ám sok a teendő a hátrányos körülmények között nevelkedő gyermekek ellátásában szerinte jó volna egy otthont kialakítani számukra.

A Volán javaslata szerint módosul a 18-as, 29-es és 40-es járatok menetrendje az új vásártér forgalmához igazodva. Kapcsolódva a témához Tóth Kálmán a 13-as, a 21-es, valamint a 29-es és 22-es járatok menetrendjének felülvizsgálatát kérte, Hingyi László pedig elmondta: a Temető utcában több mint ötvenen írtak alá tiltakozó ívet, mert a nagy csuklósok zajosak, az útról az ingatlanra verik a vizet, áznak a házak.

A víziközművek értékelésének előkészítését szolgáló napirendi pont jó alkalom volt Pintér Tamásnak arra, hogy elmondja: az önkormányzat és a DVCSH közötti vitás helyzetet már a lakók is megsínylik. A képviselő teljes körű beszámolót, helyzetértékelést kért arról, mi folyik a DVCSH és a város között.

A városnak nincs ellenére, hogy a tornacsarnokot felújítsák, támogatásból derül ki a döntésből. További sportos témák... A képviselők elfogadták a Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál Sportegyesület elszámolását arról, hogy mire költötte a kapott 150 millió forint támogatást. Majd hozzájárultak ahhoz, hogy az egyesület átvállalja a DPASE Kft.-től a tavaly jóváhagyott 50, illetve 30 millió forint kölcsönt, végül vita nélkül elfogadták Dunaújváros Integrált Területi Programját.

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!