Hírek

2014.08.25. 18:05

Megjöttek a könyvek

Ercsi - A diákok a tanévnyitó után vehetik át a tankönyveket, a tanárok már megkapták a csomagjaikat.

Tribolt Lajos

A tanévkezdés egyik legnagyobb kihívása – persze nem a diákoknak–, a tankönyvek időbeli beszerzése, szétosztása.

Az Eötvös József Általános Iskolában nagy munkában találtuk Tolnai Szilvia könyvtárost és segítőjét, Tolnai Klárát. A beérkezett tankönyvcsomagokat rendezték és nézték át egyenként. A könyvtárellátótól ugyan a gyerekek nevére címezve érkeztek a csomagok, de mindegyiket felbontják és átnézik, biztos, ami biztos.

Tolnai Klára (b) és Tolnai Szilvia a tankönyvcsomagok között. Fotó: Ónodi Zoltán

Elmondták, hogy az első és második osztályosok ingyen kapják a tankönyveket, a 3-8 osztályban pedig a rászorultaknak ingyenes. Mivel Ercsiben az a helyzet, hogy a többség abba a kategóriába tartozik, az önkormányzat a maradéknak is átvállalta a könyvek árát, ez mintegy 700 ezer forintjába kerül. A szülőknek nagy segítség az ingyenes tankönyv, hiszen van osztály, ahol 18 ezer forint is lenne a teljes összeg.

Könyv van elég szép számmal, hiszen 429 diák csomagjait gondozzák, s van osztály, ahol 11 tankönyv is akad.

Tolnai Szilvia elmondta, minden megrendelt könyv megérkezett, ami még hátra van, az az úgynevezett tartós tankönyvekből – ezek olyanok, amelyekben nincs feladatlap – begyűjteni példányokat a feledékeny diákoktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!