Hírek

2014.07.11. 18:15

Kedvezményes élelmiszercsomagokat osztott a rászorulóknak a DHHF

Dunaújváros - Liszt, cukor, étolaj, konzervek, higiénés termékek jóval a piaci ár alatt. Összefogás a rászorulókért.

Szabó Szabolcs

- Egy éve vetődött fel, hogy tartós élelmiszerrel és a mindennapokhoz szükséges higiéniás termékekkel is segítsük a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft.-vel kapcsolatban álló nehéz körülmények között élőket. A kollégáim számos kisebb és nagyobb hazai céget is megkerestek és örömmel mondhatom, hogy sokan mellénk álltak, támogatták elképzeléseinket. A program lényege, hogy a DHHF nagy mennyiségben, 20-40 százalékos kedvezménnyel a termékeket, amelyeket egy-egy csomagba összeállítva havonta egy alkalommal továbbadunk a rászorulóknak, természetesen a kedvezményes beszerzési áron - mondta el lapunknak pénteken Hosszú János, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Hosszú János

- A programot eddig nyilvánosan nem hirdettük meg, a a velünk kapcsolatban álló közel 200 főt értesítettük, pénteken ötven ember vehette át az összeállított csomagokat. Szabályoztuk, hogy mindenki a jelenleg három különböző egységcsomagból csak 1-1-t igényelhet, a továbbértékesítés, a visszaéléséket elkerülve. A hátrányos helyzetűnek természetesen hivatalos dokumentummal is igazolniuk kell, hogy rászorulók. Célunk, hogy a következő hónapokban már 100-120 nehézsorsú embernek, családnak segítsünk.

- Ebben a hónapban három különböző csomagot állítottunk össze: alapélelmiszer csomagot (liszt, cukor, étolaj stb...), konzerv csomag (készételek, pl: krumplifőzelék kolbásszal), tisztasági csomag (zsebkendő, mosogatószer, mosópor, stb...) Mint említettem a pénteki kiosztás alkalmával 50 ember igényeit tudtuk kielégíteni, mintegy 75 egységcsomag átadásával. Nonprofit jellegünkből adódóan nyereség nélkül tudjuk biztosítani a rászorulóknak, az élelmiszer csomagokat 3000 Ft körüli áron, a tisztasági csomagot pedig 1000 Ft alatt vehették át a rászorulók - tette hozzá Hosszú.

Csomagátvétel a DHHF központjában pénteken. Képünkön Szabó Attila veszi át a konzervcsomagot Vígh Dánieltől.

A támogatásra jelentkezők közül a helyszínen a DH-nak Szabó Attila elmondta, már júniusban élt a lehetőséggel és a kedvezményes élelmiszer és higiéniás csomag nagy segítséget jelentett a mindennapokban.

- Az élelmiszer sajnos nagyon drága, ezt a csomagot pedig úgy állították össze, hogy tartalmazza az alapvető élelmiszereket és egy kis odafigyeléssel és beosztással 3-4 hétig elegendő - tette hozzá.

Hosszú reménykedik benne, hogy a jövőben több hazai termelő céget be tudnak majd vonni a programba, így hónapról hónapra bőséges csomagokat tudnak felajánlani a rászorulóknak.

Az elsők között állt a DHHF programja mellé a Szegedi Paprika Fűszer- és Konzervgyártó Zrt., amely a piaci ár töredékéért ajánlott fel kiváló minőségű, ám esztétikailag hibás konzerveket. A cég a logisztikai feladatokat is megoldotta, hiszen saját gépjárműjével szállította ide el felajánlásait.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!