Hírek

2014.07.31. 15:25

Így épül a városközpont - négy területen dolgoznak a kivitelezők

Dunaújváros - Gyorsjelentést adott a városközpont átépítésének munkálatairól a beruházást irányító DV N Zrt.

Szabó Szabolcs

A héten átadott körforgalomnál, a harmadik ütem részeként elkezdődött a körforgalom környéki parkolók építése. A parkolókat még augusztus hónapban átadják a közlekedőknek.

A Polgármesteri Hivatal „C" szárnyában jelenleg is zajlik a szerkezetépítés, valamint a villamos és gépészeti munkálatok, a falazás. Tovább folytatódnak a belső szakipari munkák (aljzatolás, szigetelés, szárazépítés, lakatos munkák, hidegburkolási munkák, segéd – és teherhordó acélszerkezeti munkálatok, tűzvédelmi bevonatolás, betonozási munkák). Folytatódik a földszinti rész átalakítása is. A nyílászárók és a tetőkupolák, valamint a bővítmény acélszerkezetének beépítése megtörtént.

Fontos változás: az új Vasmű úton, a körforgalomhoz vezető út kétirányú lett, ezért ott megszűnt a parkolás. Fotó: Ónodi Zoltán

Már elkezdődött a multifunkciós előadóterembe kerülő akusztikus burkolat tartószerkezetének építése és az álmennyezet építése. Városháza tér és sétány területen a földmunkák, a villamos kábelek fektetése ad munkát a kivitelezőknek, és vasbeton műtárgyépítési munkák is a jól haladnak. A medence és környezetének vasbeton szerkezete pedig már elkészült. Felbontották a Korányi sorház járdáját és ezzel megkezdődött a járda felújítás.

Játszótéri kiszolgáló épületnél az acélszerkezeti váz építése befejeződött. Itt folytatódnak a szigetelési munkák, a tűzvédelmi bevonatolási, a homlokzatburkolási munkák (oldalfalak, tető), illetve folyamatosan haladnak a belső szakipari munkák is. Itt a parkolók 90 százalékban már elkészültek, de a lakosság még ezeket nem használhatja.

A munkák egy része érinti az új körforgalom környékét, ahol még a parkolók épülnek. Ennek kapcsán nagyon fontos információ, hogy az új Vasmű úton, a körforgalomhoz vezető út kétirányú lett, ezért ott megszűnt a parkolás. Ki lesznek helyezve a megállni tilos táblák, de mint megtudtuk: a rendőrség egyelőre senkit nem büntet meg, aki megszokásból továbbra is itt áll meg, viszont cetliket helyeznek el az autókon, amellyel felhívják a figyelmet a változásra. A türelmi idő augusztus végéig tart, szeptember elsejétől már büntetni fogják az egyenruhások azt, aki itt parkol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!