Hírek

2014.07.21. 17:20

Tovább gyérítik a szúnyogokat

Kirándulók figyelmébe: ezen a héten a Velencei-tó és környéke szerepel a szúnyoggyérítésben!

Pekarek János

A katasztrófavédelem megyei igazgatóságának koordinálásával tovább folytatódik a szúnyoggyérítési program a megyében.

A múlt héten Dunaújvárosban és a környező településeken permetezték a kellemetlen, vérszívó rovarokat. Ezen a héten július 21. és július 24. között a Velencei-tó és környéke van soron - de még mifelénk sem ért véget a szúnyogirtás: a következő hetekben folytatódni fog.

A légi kémiai védekezés ezúttal 6772 hektárt, a földi kémiai gyérítés 2210 hektárt, míg a légi biológiai védekezés 500 hektárt érint a héten a tó környékén.

Hétfőn Kápolnásnyék, Nadap és Velence volt soron. Kedden, azaz ma Gárdony, Kápolnásnyék, Nadap, Pákozd, Pázmánd, Sukoró, Velence és Zichyújfalu következik a gyérítésben.

Szerdán Székesfehérvárt, Pázmándot és Sukorót érintik a szúnyoggyérítők. E héten utoljára csütörtökön Pákozd, valamint a vízparti agglomeráció házai következnek.

A szúnyoggyérítésben a kisapostag-baracsi sportrepülőtérről felszálló duplaszárnyú, AN-2-es típusú repülőgépek is résztvesznek, mégpedig mind a kémiai, mind a biológiai védekezésnél is.

 

Címkék#szúnyog

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!