Hírek

2014.03.07. 15:20

Már a döntőben a Dunaferr diákjai

Dunaújváros - Már javában készülnek a tanulók és felkészítőik a hegesztők országos versenyének döntőjére.

Szabó Szabolcs

A Dunaferr Szakközép-és Szakiskola hat tanulója, az előválogató versenyeken elért eredményeik alapján bejutottak az SZKTV (Szakma Kiváló Tanulója Verseny) országos döntőjébe tájékoztatta lapunkat Fábos Zsolt, a Dunaferr középiskola munkatársa, aki szakmai verseny további menetéről is beszélt:

- A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2014-ben is megrendezi az országos versenyt, melynek döntőjére, illetve ünnepélyes eredményhirdetésére a VII. Szakma Sztár Fesztivál elnevezéssel április 14-16-a között rendeznek Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában. Fontos kiemelni, hogy a hegesztő szakmában a döntő versenyét márciusban rendezik. A seregszemlének az előző évekhez hasonlóan idén tavasszal is a Dunaferr iskola lesz a lebonyolítója, házigazdája.

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny célkitűzése a gyakorlatigényes, fizikai szakmák beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén, A jó szakma felér egy diplomával szlogen jegyében. Idén a kereskedelmi és iparkamarának átadott szakképesítések közül 38-ban hirdették meg a versenyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!