Hírek

2014.01.22. 16:25

„A beígért nagy foglalkoztatóról semmit nem hallani”

Dunaújváros - Szabó Zsolt, a Párbeszéd Magyarország helyi szervezetének elnöke szerdán pár gondolatban értékelte a város mögöttünk hagyott esztendejét.

Gallai Péter

Az önkormányzati képviselő már több éve tart visszatekintést, nincs ez másként 2014-ben sem. - A költségvetéssel kell kezdeni, mert szerintem ezen a téren nem történt előrelépés, 2013-at nyugodtan nevezhetjük lyukas fazéknak. A felelőtlen gazdálkodás következményeivel pedig nem kellett számolni, hiszen az adófizetők pénzéből az állam átvállalta Dunaújváros adósságát - fogalmazott Szabó Zsolt, majd a város cégeit hozta szóba. A DVCSH esetében nem érti, hogy miért adták el a követeléseiket, az emberek segítség helyett még rosszabb helyzetbe kerültek.

- Az adósságátvállalással együtt az önkormányzati bevételek is csökkennek, 187 millió forintot a városüzemeltetéstől kell elvonni. Így viszont nehéz egy élhetőbb várost kialakítani. A politikus megemlítette az ISD Dunaferrt érintő leépítéseket, mint kiemelte: miután kiderült, az állam nem tudja megvenni a gyárat, több ígéret is elhangzott. Többek között Cserna Gábor polgármester egy nagy foglalkoztató érkezését vetítette előre. Ez eddig elmaradt, nagyot mondani mindenki tud. Ehelyett tervre van szükség az elbocsátottak foglalkoztatása érdekében.

 

Címkék#politika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!