Hírek

2013.09.03. 18:25

Ponthúzás után, értékelés a Dunaújvárosi Főiskolán

Dunaújváros - Összeségében elégedett az idei felvételi eljárás eredményével a helyi campus. Értékelés.

Szabó Szabolcs

A pótfelvételi jelentkezés és ponthúzás után a Dunaújvárosi Főiskolán 549 hallgató nyert felvételt az intézménybe - tájékoztatta a DH-t kedden délelőtt az intézmény rektora, Dr. András István.

- A tavaly indított nemzeti intézményfejlesztési terv keretén belül elkezdett szak-profiltisztítás, a műszaki/informatikai terület erőteljesebb előtérbe kerülése, valamint az andragógia és kommunikáció szakokon történt kormányzati felvételi módosítások hatására a 2012-es adatokhoz képest kb. 10%-os, az országos trendeknél sokkal kedvezőbb hallgatószám csökkenés figyelhető meg a főiskolán - mondta el Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, a főiskola oktatási rektorhelyettese. - Pótfelvételin a legnépszerűbb képzésünk a gépészmérnök alapszak, illetve a felsőoktatási szakképzések voltak.

Rajcsányi-Molnár Mónika és András István a tájékoztatón (Fotó: Vohlmann György)

A főiskola életében eddig a legmagasabb számú, 68 hallgató iratkozhat be mesterképzésre.
- A mesterképzésre jelentkezők közel 50%-os növekedésére méltán büszke a főiskola, hiszen sikeresnek bizonyult az az intézményfejlesztési tervben is kiemelt célkitűzés, melynek értelmében akkreditáltattuk a gépészmérnök mesterszintű képzést. Szakirányú továbbképzéseink is keresettek. A jelentkezések még zajlanak, de már elmondható, hogy nagy valószínűséggel a minőségirányítási szakmérnök és a Hankook Tire Magyarország Kft.-el közösen indítani tervezett gumiipari technológiai szakmérnök szakirányú továbbképzések elindulhatnak ebben a szemeszterben.

- A Dunaújvárosi Főiskola az idén csatlakozott egy nemzetközi ösztöndíjprogramhoz, melynek keretében 20 brazil hallgatót fogadunk és képzünk. A programhoz összesen 15 intézmény csatlakozott, a Dunaújvárosi Főiskola az 5. legtöbb külföldi hallgatót beiskolázó intézmény, megelőzve a Corvinust, a BGF-et - tette hozzá a főiskola rektora, Dr. András István, a keddi sajtótájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!