Hírek

2013.09.17. 20:12

Érkeznek a tankönyvek, pótrendelés után

Dunaújváros – Hétfőtől már szállítják az oktatási intézmények által pótrendelés keretében kért tankönyveket.

Szabó Szabolcs

A tankönyvrendeletnek megfelelően szeptember 5-ig adhatták le az iskolák pótrendelési igényeiket a Könyvtárellátó Nonprofit Kft.-nek. A Kello (a központi tankönyvellátó) az utólagos megrendeléseket a jogszabályban meghatározott menetrend szerint szeptember 15. és október 15. között szállítja ki az intézményeknek. Az utólagos kiegészítő tankönyvrendelésre, illetve visszáruzásra a korábbi évekhez hasonlóan jellemzően azért van szükség, mert az eredeti iskolai megrendelések időpontjában még nem volt pontosan látható a ténylegesen beiratkozott diákok létszáma.

Tanóra a Vasvári Pál Általános Iskolában. Alig akadt pótrendelés a dunaújvárosi tankerületben (Fotó: Ónodi Zoltán)

Az iskolai tankönyvfelelősök szeptember 5-ig adhatták le utólagos rendelési vagy visszáru igényüket azokban az esetekben, ha az előzetesen megrendelthez képest további kiadványokra van szükségük, illetve, ha bizonyos megrendelt tankönyvekre mégsem tartanak igényt. A Könyvtárellátó a vonatkozó rendeletnek megfelelően szeptember 15. és október 15. között szállítja le az utólagosan megrendelt kiadványokat, valamint szállítja el az időközben feleslegesnek bizonyult tankönyveket.

– A dunaújvárosi tankerületben időben megérkeztek a tankönyvek, így a pótrendelés csak az egyedi, főként az iskolaváltásból, átjelentkezés miatt jelentkező igényeket elégíti ki – fogalmazott a DH-nak Illovszky Edina, a dunaújvárosi tankerület vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!