Hírek

2013.06.17. 13:41

Még bontják a védműveket Fejérben az árvíz után

A helyreállítás részeként a fertőtlenítés és a védművek elbontása az elsődleges feladat a Duna árhullámának levonulását követően. Kisapostagon több mint kétszázan dolgoztak a homokzsákok elszállításán június 17-én hétfőn. A településen legkésőbb szerdán befejezik a védművek bontását.

feol-duol

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétfőn közölte: Ercsiben a sétányt még a hétvégén megtisztították, most már szinte nyoma sincs a rendkívüli árhullámnak. A kikötőnél a Duna-part ismét látogatható. A közeli játszótér homokozójában a homok cseréjét az önkormányzat hétfőn megkezdte, emellett a csónakház fertőtlenítése is folyamatos. Az épület lakója a munkálatok befejezését követően térhet vissza otthonába.

Adonyban az ártéri üdülőknél már nincs szükség a folyamatos szivattyúzásra. Az önkormányzat a murvás mellékutak előírás szerinti tisztítását folyamatosan végzi, és a tulajdonosok is fertőtlenítik az épületeket.

A homokzsákok eltávolítása már a múlt héten megkezdődött (Fotó: Vohlmann György)

Dunaújvárosban a szabad strand területéről a víz hétfőre visszahúzódott, az árvízzel érintett többi közterület fertőtlenítése megtörtént, az utak járhatóak.

Kulcson a Hajós utca továbbra is víz alatt van, ezért lezárva tartják.

Baracson is folytatták a homokzsákok elszállítását és a magántulajdonú ingatlanok fertőtlenítését.

Kisapostagon a Duna visszatért a medrébe. A kiépített védművek bontásán több napja dolgoznak. Hétfőn több mint kétszázan, köztük száznyolc önkéntes, a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézetből fogvatartottak és a Baracsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület vett részt a helyreállítási munkálatokban. Délutánig nyolcezer zsákot bontottak el, amelyeket hat járművel a lakott területen kívül kijelölt helyre szállítottak.

A katasztrófavédelem kedden is várja önkéntesek jelentkezését a kisapostagi helyreállítási munkálatoknál, és ezúton köszöni mindazoknak, akik a védekezésben, majd a helyreállításban szerepet vállaltak. Aki önkéntesként jelentkezik, a bontási munkálatokhoz lehetőségeihez mérten hozzon magával gumicsizmát, munkavédelmi kesztyűt és a meleg időjárás miatt fejfedőt, naptejet.

Az árvízzel érintett területeken hétfőn a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyolc fővel látja el a biztosítási feladatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!