Hírek

2013.05.01. 18:40

Majális-ünnep

Majálisokon lazítottak az emberek több városkörnyéki településen. Főzőparti, játék és sport...

Körmendi Erzsébet

Étkekben nem volt hiány a majálissal ünneplő településeken. A rendezvények helyszínén felállított sátrak alatt nagy volt a sürgés-forgás, az asszonyok pucolták a zöldséget, a krumplit, a férfiak készítették elő az alapanyagot, kavargatták a bográcsban piruló hagymát. Az ember ment az orra után, szó szerint, meg sem próbáltunk ellenállni a kísértésnek, hogy bele ne kukkantsunk a kondérba, vagy tárcsába, amelyen ínycsiklandozó húsok sültek...

Ünnepi nagy közösségi főzőpartival kezdődött több város környéki településen a május. Rácalmáson sportnappal kötötték össze a programot, Baracson a civil egyesületek sütöttek-főztek, Daruszentmiklóson családi pikniket tartottak, Nagyvenyimen pedig a búgócsigások retro majálisa vonzotta a lakókat. Kulcs falunappal ünnepelt.

Hegyesi Melinda tökéletes mozdulatokkal dolgozta végig Rácalmáson azt az alakreform edzést,amit Rubint Réka tartott

A rácalmási sportpálya szélén egymást érték a sátrak szerdán: az önkormányzat dolgozói szorgoskodtak, tárcsás húsokkal, salátákkal kínálták a hozzájuk betérőket, csapolták és a városvédők felajánlása révén ingyen adták a hűsítő sört. A helyi egyesületek, intézmények mellett Gyöngyösi László is kitelepült, mégpedig a tőle megszokott látványos módon: gulyáságyújában stílusosan gulyáslevest főzött, és kínált a résztvevőknek.

 

Szabó Istvánné Julika kiváló tárcsás húsokkal lepte meg az önkormányzatsátrába betérőket

A sátrakban ülők oda-odapillantottak a pályára, ahol focicsapatok mérkőztek, mellettük lovagi tornán bizonyítottak a rátermettek, az óvónők családi vetélkedővel kötötték le a gyereket és szüleiket. A nagyvenyimi retro partit is játékos versenyek, kulturális bemutatók, country zene és még számos érdekesség fűszerezte. Nagykarácsonyon is népszerű volt a majális, amely májusfa állítással kezdődött, kézműveskedéssel, és sportos programokkal folytatódott.


Retro felvonulással kezdődött

Önszerveződő felvonulással kezdődött Kulcs falunapja: az egymás után haladó kis teherautók platójáról integettek a felnőttek és a gyerekek a járókelőknek, gyalogos menetelők, egyesületek zárták a sort csalogattak mindenkit a sportpályára, ahol számos játék, verseny, bemutató és neves sztárvendégek szórakoztatták a falu apraját-nagyját. Kuriózumnak számított az Édes mustra jótékonysági süteményvásár is, amelynek a bevételét a falu rekreációs központjának javára ajánlották fel.

A táblával vonuló Ádám Tamás mögé felsorakoztak a karatézók

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!