Hírek

2013.04.15. 17:22

Vasműs nagygyűlés lesz

Dunaújváros - A Városháza térre szerveznek nagygyűlést a vasmű érdekvédői a gyárért.

Pekarek János

Nagygyűlést szervez a vasmű két érdekvédelmi szervezete, a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet kedden délután fél ötre a dunaújvárosi Városháza térre: erre mindenkit várnak!

A nagygyűlés célja a szervezők közleménye szerint a közvélemény tájékoztatása a Dunaferr Társaságcsoportnál kialakult válságos helyzetről, egyúttal a város és a vonzáskörzetében élők figyelmének felhívása a válság lehetséges következményeire.

Ugyancsak szeretnék a szervezők a felelős kormányzati erőket és a politikai szereplőket motiválni, hogy az európai uniós gyakorlathoz igazodóan felelősségteljesen lépjenek fel a vasmű nyersvas- és acélgyártásának megmaradása érdekében.

A nagygyűlés szervezői szerint a vasműben kialakult helyzet rendkívül aggasztó, mert a csak financiális szempontokat figyelembe vevő és az alapanyaggyártó fázis teljes megszüntetésére irányuló tulajdonosi magatartás mintegy három-négyezer vasműs munkavállaló munkáját teheti feleslegessé, és becslések szerint a vasműhöz köthető vállalkozások területén további több tízezer munkavállaló veszítheti el munkahelyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!