Hírek

2013.04.15. 20:39

Tavaszi turnén a Viadana Kamarakórus – jeles feladatok előtt

Dunaújváros – A mögöttünk hagyott hétvégén a Nádor-teremben lépett fel a Viadana Kamarakórus.

Szabó Szabolcs

A Viadanára a jövőben is számos feladat vár

A következő hetekben is akad feladatuk. A nemzetközi színtéren is elismert Viadana Kamarakórus vasárnap Budapesten koncertezett.
– Az ország egyik legrangosabb termében, a Nádor-teremben adtunk önálló hangversenyt. A műsor első felében kései reneszánsz művek szólaltak meg (pl. Monteverdi egyik négyszólamú miséjének tételei, Passereau és Gesualdo művei), majd pedig olyan kortárs műveket énekeltünk, amelyeket a zeneszerzők nekünk írtak. Megszólalt Ujházy Krisztina Romhányi költeményére írt műve, a Moszkitó opera (ősbemutató), Baráth Bálint Móder Rezső objektverseire írt sorozata, a Moder(n) objects – a ciklus egészét még a kórus a jubileumon szólaltatta meg, az est egyik legnagyobb ovációját kiváltva, valamint Nagy Ákos elektroakusztikus művét, a Lever du soleil című kétkórusos darabot. Ez utóbbiban – rendhagyó módon – közreműködött a Hungarian Soundpaintig Orchestra – összegezte a DH-nak a vasárnapi koncert mennüjét a kórus vezetője, Kurucz Gergely.

Aki elmondta azt is, hogy a Viadana a hagyományokhoz híven fellép az április 19-én, pénteken megrendezendő Pedgagóguskoncerten, majd májusban és júniusban is Székesfehérvárott lesz jelenése a viadanásoknak. Július 7- én pedig a salzburgi dómban önálló koncertprogrammal jelentkezik a Viadana.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!