Hírek

2013.04.08. 05:58

A legjobb barátunk, de... - Tanácsok kutyakiképzőtől

Dunaújváros – Köteteket tölthet meg a tudás, ami felvértez minket a kutyák kezelésére. Ebből adott át részleteket egy szakember kicsiknek az Arany iskolában.

Pekarek János

Sokan nem tudják, de van egy abszolút hatásos fegyverünk a kóbor, az önuralmát vesztett vagy minket félreértő kutyával szemben. E fegyver az önuralmunk! Nyakas Gábor, fehérvári kutyakiképző rendszeresen és ingyen tart bemutatókat iskolákban arról, hogyan is kell(ene) viselkednünk, amikor kétséges helyzetbe kerülünk, szemben egy kutyával.

Az Arany iskolában mutatta be a kutyaismereti alapokat a kutyakiképző az alsó tagozatosoknak (Fotó: Vohlmann György)

Legutóbb a dunaújvárosi Arany János Általános Iskola tornatermében az alsó tagozatosoknak mutatta meg és magyarázta el, hogyan viselkedjenek, ha gazdátlan kutyával találkoznak. Ám előtte még az elméleti alapokat is vázolta. Például, hogy a kutya falkában él, és a falkavezér utasításait követi. Viselkedjünk tehát nyugodtan a kutyával. Határozottan lépkedjünk el mellette. Ne nézzünk a szemébe mert azt a kutya kihívásnak, támadásnak veheti. Ne gyorsítsunk, ne lassítsunk, és soha ne fordítsunk hátat neki.

Ha a kutya mégis támadna, akkor a testünk előtt tíz-tizenöt centire tartott iskolatáskával védekezhetünk: semmiképp se szaladjunk el! Jó az esernyő is: nem ütni, hanem szúrni. Simogatáskor se nyúljunk a feje fölé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!