Hírek

2013.02.06. 18:00

Tócsában gázolnak a Szórád úti buszmegállóban

Dunaújváros - Olvasónk sajnálkozva figyeli nap mint nap a Szórád úti buszmegállóban az utca nagyáruházzal átellenes oldalán lévő buszmegállóban várakozókat. Tegnap esett és fröccsent a tócsában álló víz.

Körmendi Erzsébet

A buszöblök  problémája örök érvényű, valójában az sem biztos,  létezik-e hosszú távú - mondjuk egy-két  évnél tartósabb  - megoldás. Az öblök burkolata jelentős terhelésnek van kitéve:  az  egymás után érkező  csuklós buszok kerekei a jármű súlyánál fogva is folyamatosan mélyítik a nyomvályút, nem beszélve a fékezés aszfaltra gyakorolt káros hatásairól, főleg a nyári hőségben.

A terhelés hatására kialakulnak  mélyülnek  a gödrök, és  esőben megtelnek vízzel. A busznak ilyenkor is be kell állni az öbölbe,  felvenni a várakozókat. A manővert ritkán ússzák meg száraz nadrággal a peremhez közel állók.

A problémás buszöböl (Fotó: Lázár Zsolt)

Ilyen fröccsenős  eseteknek volt tanúja tegnap is olvasónk, aki a Szórád Márton úton, az áruházzal átellenes oldalon lévő távolsági és helyi buszmegállóhoz közeli lépcsőház földszintjén lakik.  Azért telefonált a DH-nak, mert sajnálta a megállóban ácsorgó, esővízzel beterített embereket. Szerinte rendbe kell tenni az öblöket...

- A városi buszmegállók általánosságban véve az utak kezelőjéhez tartoznak: vagy az önkormányzathoz, vagy az állami közútkezelőhöz  - mondta lapunknak Erdős Sándor, az Alba Volán dunaújvárosi üzemegységének vezetője.

Ez alól a Volán által használt Béke téri buszpályaudvar a kivétel: ez a társaságunké  - folytatta az üzemegység vezető. - Ezért mi felelünk! Rendszeresen felmérjük az itteni megállók állapotát, és ha szükséges, megrendeljük a javításokat. Mint legutóbb a Mezőfalvára közlekedő busz megállójánál is történt.

- A javításokkal szükség szerint  meg kell várni a fagymentes időszakot -  jegyezte meg Erdős Sándor. - Az állapotfelmérést természetesen az idei tél végére is elvégezzük, hogy  tavaszra, ha szükséges,  kész tervekkel  rendelkezzünk.

A szóba hozott Szórád utcai buszöböl  tehát városi fenntartásúnak számít. Az önkormányzat költségvetését most állítják össze az elöljárók, ezért  még nem tudni, helyi forrásból lesz-e pénz  a felújítására. Viszont bizakodásra ad okot, hogy a problémás útszakasz is része annak a pályázatnak, amelyet  belterületi utak helyreállítására nyújtott be az önkormányzat múlt évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!