Hírek

2012.05.02. 05:26

Bogrács nélkül nem megy... Civilnaptól a horgászversenyig

DH - Bogrács nélkül pedig nincs tisztes szabadtéri program - vontuk le ismét az örökérvényű tanulságok vidéki majáliskóstoló túránkon.

Szabó Szabolcs

A városi kérdőjel mellett azért számos környező vidéki településen megmozdultak május 1-jén. Sütés, főzés, labdarúgás, és némi hűsítő hosszúlépés.

Közvetlenül a Duna partján főtt az ebédnek való pörkölt a kulcsi hajóállomás mellett található csónakháznál, ahol zenész szórakoztatta a partra érkezőt, s légvár szolgálta a szép számú gyerekhadat.

Daruszentmiklóson a Falulánc Kulturális Szövetség szervezésében gyűltek össze az általános iskola hűs fái alatt a majálisozók egy baráti főzőversenyre. Előkerültek hát a bográcsok és déltájban vígan kanalazhattak az egybegyűltek némi fejfájás azonban kijutott a zsűrinek: kiváló perkeltek és gulyások közül kellett kiválasztani a legjobbat. Míg a zsűri ízlelt, addig derék sportemberek rúgták a bőrt, néha-néha kikocogva némi frissítőért.

Egy lépésnyire voltak a teljes felfrissüléstől az előszállási horgászverseny résztvevői, akik azonban nem csobbantak, inkább a legutóbbi telepítés legjavát próbálták kiemelni a halastóból az immár hagyományos seregszemlén, ami idén is jóval többet jelentett egyszerű horgászpartinál, ugyanis egésznapos szórakozás várta a helyieket.

Baracson civilnapot ültek május elsején. Annak rendje és módja szerint tisztes tömeg lepte el a faluház mögötti parkot, ahol terebélyes bográcsokban főttek a szaftos finomságok az asztaltársaságok pedig egy-egy koccintás mellett emlékezhettek a régi május elsejékre, amit részben megidézett a baracsi kínálat: a zenés műsor vendégfellépői mellett bemutatkoztak a helyi önkéntes tűzoltók, szólt és irányított derekasan a település kalózrádiója. Ráadásként még kamiont is húzhattak az erre vállalkozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!