Hírek

2012.02.16. 06:28

Egy nyugdíjas havonta ezer forintot ígért Szoták Alexandra kezeléséhez

Dunaújváros - Támogatottjainkat, a kilenchónapos Szoták Alexandra családját anyagilag is váratlanul érte az itthonlét.

Pekarek János

Viszont rosszul van egy egészséges kisgyerekhez képest: amint édesapjától megtudtuk tegnap délután, éjszakáit általában görcsök közepette tölti. Hétfőn, február 20-án utaznak el a gyerekkel szülei Budapestre, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem I. számú Gyermekklinikájára, részletes felülvizsgálatra és állapotellenőrzésre.

Szotákék pillanatnyilag abból a pénzből élnek, amiből Németországban éltek volna, ha nem küldik haza őket, várni.

Vagyis: a dunaújvárosiak és környékbeliek adományaiból, gyesből, pótlékokból élnek. Ugyancsak e forrásokat kellene használniuk mindennapi létezésükhöz, ha (egyelőre ismeretlen időpontban) újra kiutaznak Essenbe, a gyerek májátátültetésére. Az apa, mint korábban megírtuk, fizetés nélküli szabadságon van, bár szívesen visszamenne dolgozni - ha lenne munka a kisvállalkozásnál, ahol szobafestőként dolgozik. Nincs.

Ezért különösen értékesek az olyan telefonhívások, mint amilyen a minap érkezett szerkesztőségünkbe.

Egy mezőfalvi nyugdíjas asszony (aki névtelen kíván maradni) kérte, hogy közöljük Szotákék bankszámlaszámát, mert minden hónapban, amikor megérkezik a nyugdíja, átutalna belőle ezer forintot a gyerek gyógyításához...

Íme, a számlaszám: CIB Bank, 10700134-65431784-51100005. A biztonság kedvéért Szoták Gyula mobiltelefonszáma: 06-70/389-38-41.

A Dunaújvárosiak Egészségéért Közalapítvány is gyűjt Alexandra javára. Az ő számlájuk: OTP, 11736037-20550332. Eddig kétszer kétszázezer forinttal támogatták Szotákékat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!