Hírek

2011.08.29. 02:28

Vízirendőrök: a parton

Baracs - Négyszáztizenhét folyamkilométer tizenöt őrállomásának munkatársai gyűltek össze a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság családi napján.

Szigeti Sándor

A Vízirendészeti Napra családostul várták a baracsi szabadidőparkba a szolgálatot teljesítő rendőröket, Komáromból, Nagymarosról, Budapestről, Dunaújvárosból, Paksról és Mohácsról. A gyerekek szórakoztatásáról rajzverseny, légvár, játszóház, célbalövés, ping-pong verseny gondoskodott, de a Dunaújvárosi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság daruskocsija is népszerű volt. Fellépett a pentelei Kéknefelejcs Népdalkör is.

Eközben a felnőttek a tűz körül sürögtek-forogtak. A dunaújvárosiak remek vaddisznó pörköltet főztek, a mohácsiak pedig egy egészen különleges étellel rukkoltak ki:

- Köcsögös babot készítünk. Az ezerkétszáz fokon kiégetett edényeket a tűz köré helyezzük, és egyszerre teszünk bele minden hozzávalót: babot, zöldséget, füstölt csülköt. Valaha ez nagyon népszerű volt a délvidéken az aratáskor, hiszen a tűz mellett az edényeket magára lehetett hagyni, az étel pedig két-három óra alatt elkészült - avatott be a köcsögös bab készítésének alapismereteibe bennünket Orosz Tibor, aki Szajcsán Istvánnal közösen készítette Baracson a hagyományos mohácsi ételt.

A Vízirendészeti Napra családostul várták a baracsi szabadidőparkba a szolgálatot teljesítő rendőröket, Komáromból, Nagymarosról, Budapestről, Dunaújvárosból, Paksról és Mohácsról. A gyerekek szórakoztatásáról rajzverseny, légvár, játszóház, célbalövés, ping-pong verseny gondoskodott, de a Dunaújvárosi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság daruskocsija is népszerű volt. Fellépett a pentelei Kéknefelejcs Népdalkör is.

Eközben a felnőttek a tűz körül sürögtek-forogtak. A dunaújvárosiak remek vaddisznó pörköltet főztek, a mohácsiak pedig egy egészen különleges étellel rukkoltak ki:

- Köcsögös babot készítünk. Az ezerkétszáz fokon kiégetett edényeket a tűz köré helyezzük, és egyszerre teszünk bele minden hozzávalót: babot, zöldséget, füstölt csülköt. Valaha ez nagyon népszerű volt a délvidéken az aratáskor, hiszen a tűz mellett az edényeket magára lehetett hagyni, az étel pedig két-három óra alatt elkészült - avatott be a köcsögös bab készítésének alapismereteibe bennünket Orosz Tibor, aki Szajcsán Istvánnal közösen készítette Baracson a hagyományos mohácsi ételt.

Eközben a felnőttek a tűz körül sürögtek-forogtak. A dunaújvárosiak remek vaddisznó pörköltet főztek, a mohácsiak pedig egy egészen különleges étellel rukkoltak ki:

- Köcsögös babot készítünk. Az ezerkétszáz fokon kiégetett edényeket a tűz köré helyezzük, és egyszerre teszünk bele minden hozzávalót: babot, zöldséget, füstölt csülköt. Valaha ez nagyon népszerű volt a délvidéken az aratáskor, hiszen a tűz mellett az edényeket magára lehetett hagyni, az étel pedig két-három óra alatt elkészült - avatott be a köcsögös bab készítésének alapismereteibe bennünket Orosz Tibor, aki Szajcsán Istvánnal közösen készítette Baracson a hagyományos mohácsi ételt.

Eközben a felnőttek a tűz körül sürögtek-forogtak. A dunaújvárosiak remek vaddisznó pörköltet főztek, a mohácsiak pedig egy egészen különleges étellel rukkoltak ki:

- Köcsögös babot készítünk. Az ezerkétszáz fokon kiégetett edényeket a tűz köré helyezzük, és egyszerre teszünk bele minden hozzávalót: babot, zöldséget, füstölt csülköt. Valaha ez nagyon népszerű volt a délvidéken az aratáskor, hiszen a tűz mellett az edényeket magára lehetett hagyni, az étel pedig két-három óra alatt elkészült - avatott be a köcsögös bab készítésének alapismereteibe bennünket Orosz Tibor, aki Szajcsán Istvánnal közösen készítette Baracson a hagyományos mohácsi ételt.

- Köcsögös babot készítünk. Az ezerkétszáz fokon kiégetett edényeket a tűz köré helyezzük, és egyszerre teszünk bele minden hozzávalót: babot, zöldséget, füstölt csülköt. Valaha ez nagyon népszerű volt a délvidéken az aratáskor, hiszen a tűz mellett az edényeket magára lehetett hagyni, az étel pedig két-három óra alatt elkészült - avatott be a köcsögös bab készítésének alapismereteibe bennünket Orosz Tibor, aki Szajcsán Istvánnal közösen készítette Baracson a hagyományos mohácsi ételt.

- Köcsögös babot készítünk. Az ezerkétszáz fokon kiégetett edényeket a tűz köré helyezzük, és egyszerre teszünk bele minden hozzávalót: babot, zöldséget, füstölt csülköt. Valaha ez nagyon népszerű volt a délvidéken az aratáskor, hiszen a tűz mellett az edényeket magára lehetett hagyni, az étel pedig két-három óra alatt elkészült - avatott be a köcsögös bab készítésének alapismereteibe bennünket Orosz Tibor, aki Szajcsán Istvánnal közösen készítette Baracson a hagyományos mohácsi ételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!