Hírek

2011.08.03. 02:29

Perkátai elkerülő: látványos szakaszához ért az építkezés, körforgalommal, patakhíddal

Perkáta - Minden jel szerint novemberre elkészül a települést megkerülő új útszakasz, körforgalmú csomópontokkal, patakhíddal, elzárt részeket feltárva, s nagyobb biztonságot teremtve.

Pekarek János

A több évtizedes ábrándozás és tervezés után idén tavasszal elkezdődött építkezés során 5,8 kilométeres, kétsávos utat építenek körforgalmú csomópontokkal és patakhíddal együtt a település északi oldalán, az Adony felé vezető elágazástól a néhai Kisperkátán keresztül a szabadegyházi egyenesig.

A tervezett átadási határidő: november, s a jelek szerint a fővállalkozó Porr Kft. tartani is fogja ezt a terminust. Legalábbis tegnapi helyszíni szemlénk alkalmával úgy láttuk, hogy a munkálatok nem csak gőzerővel, de igen hatékonyan is haladnak.

 

Az útkészítéssel majdhogynem versenyezve zajlott a régészeti feltárás és leletmentés. Ennek során megtalálták a kora középkori Kisperkáta (a mai település elődje) több épületét és temetőjét, számos tárggyal egyetemben. Ezeket a feltárók, a budapesti Magyar Nemzeti Múzeum régészei vették gondjaikba, későbbi elemzés és feldolgozás céljából.

A 62-es úton a perkátai után még két megkerülő szakasz építését tervezik. Az egyiket Szabadegyháza-Ipartelepnél, a másikat Seregélyesnél. Mindkettőt az adott települések déli oldalán tervezik kiépíteni. Ezek az utak még csak papíron léteznek.

A Székesfehérvár-Dunaújváros közötti út a megkerülő szakaszok elkészülte után nem lesz sokkal rövidebb - kilométerben. Időben azonban akár fél órát is jelenthet, hogy nem kell majd lépésben keresztülhajtani a falvakon - ahol a helybelieknek egyre nagyobb gondot okozott az áthajtó személy- és teherautó,kamionforgalom. Lásd: az út másik oldalára születni kell .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!