Hírek

2011.08.27. 09:28

Fizetnek a tűzoltóknak!

Dunaújváros - Több éve húzódó ügynek lehet vége az ősszel. Kormányrendelet garantálja, hogy kifizessék a tűzoltók elmaradt túlóradíját. Mégpedig kamatostól. Helyben is bizakodnak.

Szabó Szabolcs

A több éven át húzódó ügy - sok más városi tűzoltóparancsnoksághoz hasonlóan - a munkaügyi bíróságra került. Az utóbbi években az ellenérdekelt fél többször is vitatta, hogy pontosan mekkora összeget is kell majd kiutalni a lánglovagoknak.

A tűzoltók pénze választási téma is lett, az akkori ellenzéki párt megígérte, hogy hatalomra kerülése esetén kifizeti a tűzoltók - bíróság által megítélt - járandóságát. Idén júliusban látott napvilágot az a hír, amely szerint Az Országos Katasztrófavédelmi Központ koordinálásával megkezdik a 2004-2007 közötti években felhalmozott túlórák után járó illetményeknek és azok járulékainak kifizetését. Az illetékes tárca, a Belügyminisztérium közleményében biztosította az érintett tűzoltókat, hogy idén mindenki megkapja az elmaradt illetményt. A tárca számítása szerint mindez hat és félmilliárd forintot tesz ki.

- Elfogadott kormányrendelet garantálja, hogy a dunaújvárosi tűzoltók is megkapják elmaradt illetményüket - felelte lapunk megkeresésére Varga Ernő (kis képünkön), a helyi tűzoltóság parancsnoka, akit arról is kérdeztünk, hogy milyen kasszából fizetik majd az elmaradt juttatásokat. - Az összeg nem a városi költségvetést terheli majd, hiszen a Katasztrófavédelmi Központ által az állam finanszírozza majd kifizetéseket, amelyek remélhetően egyből az érintett tűzoltók számlájára kerülnek. Ígéretünk van rá, hogy október 15-ig minden érintett hozzájut a pénzéhez. Összeségében több mint bruttó 50 millió forint illeti meg a tűzoltóinkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!