Hírek

2011.06.28. 02:26

Dobák Lívia lett a befutó

Dunaújváros - A közgyűlés elfogadta Borsós Beáta teátrumigazgató döntését: július 1-jétől a színházi szakma egyik ismert alakja a Bartók Kamaraszínház új művészeti igazgatója.

Szabó Szabolcs

- Korábban igazgatói pályázatomban is kifejtettem, hogy, megtartva a táncszínház függetlenségét, egységes színházi arculat felé szeretnénk elmozdulni, ahol két társulat összehangoltabban dolgozhat együtt a jövőben. Ennek része, hogy egy magasabb vezetői státuszra, művészeti igazgatói posztra kerestünk most szakembert. Dobák Lívia elismert színházi szakember. Jelenleg a Budapest Bábszínháznál dolgozik dramaturgként, ám fő szakterülete a kortárs dráma. Eddigi munkásságát jól szemlélteti, hogy 1993-ban a Pécsi Országos Színházi Találkozó legjobb dramaturgja díjat érdemelte ki, 1996-ban pedig Jászai Mari-díjjal is elismerték - fogalmazott a döntés hátteréről lapunknak Borsós Beáta, a teátrum vezetője.

Emellett fontos megemlíteni, hogy Dobák Lívia az ország egyik legfoglalkoztatottabb dramaturgja. Szakmai szervezetekben is dolgozik: a Színházi Dramaturgok Céhének elnökségi tagja, valamint a Nemzeti Kulturális Alap színházi kollégiumának kurátora. A színházi szaklapok több híres dramaturgiai munkája között említik Parti Nagy Lajos Ibusárját, Garaczi László Mizantróp, Fesd feketére című darabjait is. Dobák Lívia a mögöttünk hagyott évadban már dolgozott a Bartókban, így jól ismeri a társulatot is. Csadi Zoltánnal közösen állították színpadra Tolsztoj Anna Karenina című műve átiratát, Anna címmel. Az új művészeti igazgató megbízatása 2016. június 30-ig szól. Fotó: www.bartokszhaz.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!