Hírek

2011.05.27. 05:28

Kemény lépcsőzés

Dunaújváros - Harmadik alkalommal rendeztek a megye tűzoltóinak lépcsőfutó versenyt tegnap, amelyen az összes induló végigcsinálta a testet és lelket is kimerítő feladatot.

Gallai Péter

A feladat pedig embert próbáló volt, mire az indulók felértek a célba, sokszor utolsó erejüket megfeszítve, a többiek biztatása közepette rogytak le a pokrócra. De vicces szóbeli támogatásokból sem volt hiány: Gyerünk, siess, a főnök most írja alá a fizetésemelést..!

 

 

A verseny végén pörkölt várta a lépcsőzőket. A lépcsőfutás legnagyobb előnye, hogy látható . Pesten toronyházban futnak, az nem követhető a közönség számára. Jövőre még nagyobb eseményben gondolkodnak, ami a kívülállónak lehet játék, de ez a tűzoltók fizikai korlátainak tesztelése, feszegetése.

Abszolút végeredmény, csapat: 1. Székesfehérvár I. 2. Székesfehérvár II., 3. Dunaferr I. Egyéniben: 1. Zsováti Viktor (Sz.fehérvár), 2. Vámi György (Sz.fehérvár) 3. Romhágyi Frigyes (Dunaferr). Önkéntesek: 1. Polgárdi I.

A dunaújvárosiak közül Tóth Roland korcsoportjában az élen végzett.

Kropkó Péter, korábbi triatlonista, ironman bajnok most a katasztrófavédelem sportért felelős referense, maga is teljesítette a feladatot: - Még most is remeg a lábam, az oxigén az első lépcsősort követően elfogy a vérből, utána az akarat viszi tovább az embert. A tűzoltók itt saját határaikat feszegetik.

Rafai Tibor, a Dunaferr tűzoltója a beérkezés után rögvest lelocsolta magát az italokat hűtő tartályból: - A vége nagyon kemény volt, többet kellett volna gyakorolnom... A lábamból kiment az erő, de megcsináltam!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!