Hírek

2011.05.17. 02:27

Beszámolt a helyi CKÖ

Dunaújváros - Többek között konfliktus-kezelési asszisztens is segíti mostantól a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat munkáját. A CKÖ két és fél millió forintból gazdálkodik az idén.

Szigeti Sándor

- Közfoglalkoztatásra nyolcszázezer, az infrastrukturánk fejlesztésére - elsősorban számítógépek beszerzésére - félmillió forintot fordíthatunk az idén. Az CKÖ irodájában az internet- és a telefonszámla harminc-harmincötezer forintot tesz ki átlagosan egy hónapban, az összes többi más költségre - a karbantartási munkákra és az eszközbeszerzésre - pedig havi nyolcvannégyezer forint áll a rendelkezésünkre. Ez utóbbiakból természetesen megpróbálunk spórolni - hangsúlyozta Hosszú János.

 

Amint arról múlt héten lapunk beszámolt, a hosszú távú közfoglalkoztatás keretében hat főállású alkalmazottal vág neki a CKÖ az idei esztendőnek:

- A munkatársaink a minimálbérnek megfelelő jutattást kapnak. Enyedi Norbert a gazdasági, foglalkoztatási, pályázatírási területért felelős, Milák Sándor a foglalkoztatási koordinátorunk, Gyimesi Attiláné az irodavezetőnk. Van két ügyfélszolgálati munkatársunk, és egy konfliktus-kezelési aszisztensünk is, Sztojka György - hangsúlyozta az elnök.

Hosszú János elmondta: a 25/742-323-as irodai telefonszámon várják a bejelentéseket az olyan személyekről, akik nem tartják be az emberi együttélés alapvető normáit:

- A bejelentőknek névtelenséget garantálunk, hogy ne kelljen attól tartaniuk, hogy valamilyen fenyegetés, atrocitás éri őket. Meghallgatjuk mindkét felet, és ha nem marad más eszköz, a közterület-felügyelet és a rendőrség felé is megtesszük a szükséges lépéseket. Ugyanakkor fellépünk az ellen is, hogy bárkit a bőrszíne alapján érjen hátrányos megkülönböztetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!