Hírek

2011.02.16. 13:46

Március idusán nyit a hajléktalanszálló

Dunaújváros - Az engedélyeztetési eljárás miatt csúszik a Kandó téri Hajléktalan Ellátó Centrum nyitása. A jelenlegi tervek szerint március közepéig a DVG Zrt-vel őriztetnék az ingatlant.

Szabó Szabolcs

A várt nyitás azonban egyre csak húzódott, a jelenlegi tervek szerint március közepén már belakják a házat az ott dolgozó szakemberek és a rászorulók is. A csúszás vélhetően többletköltséget is jelent, hiszen az épület őrzéséről, és az állagmegóvásról a DVG Zrt. gondoskodik jelenleg is. A csütörtöki közgyűlésen kerül a városatyák elé az a javaslat, amely a Hajléktalan Ellátó Centrum őrzésének kereteiről dönt. A közgyűlés elé szánt előterjesztés szerint a DVG körülbelül 1,7 millió forint plusz áfáért őrizné-őrzi a Kandó téri centrumot a 2010. november 26. és 2011. március 15. közti időszakban.

Az Útkeresés Segítő Szolgálat vezetője, Kissné Fekete Éva szerint csak az engedélyek miatt csúszik a költözés.

- A szükséges szakhatósági engedélyeket, így a használatbavételi engedélyeket már megkaptuk, ám azok még nem érkeztek be a Fejér Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatalához, addig a működési engedélyt a kormányhivatal nem adhatja meg. A működési engedély hiányában pedig nem lehet költözni a Kenyérgyári úton található ingatlanból.

Az intézményvezető hangsúlyozta, semmilyen probléma nem merült fel a műszaki átadást követően az épülettel kapcsolatban, az kifogástalan állapotban van, s ha minden a tervek szerint megy, március közepére át is költözhetnek. Mint korábban, a januári közgyűlést követően írtuk: a fenntartásra megszavazott 69 millió 195 ezer forintot a közgyűlés megtoldotta 1 millió 853 ezer forinttal, erre az átköltözéshez van szükség. Ez utóbbiból fedezi a szolgálat a létszámcsökkentés egyszeri kiadásait, a szállítási költségeket, az elektromos felülvizsgálatot, a szelektív hulladékgyűjtők telepítését, valamint félipari mosó- és szárítógépet is vásárol az új szállónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!