Hírek

2011.01.11. 04:27

Paneltűz: ismét a tűzoltók segítségére van szükség

Dunaújváros - A karácsony előtt kiégett lakás épületében statikai gondok lehetnek. Ennek kiderítéséhez emelőkosaras autót rendeltek hétfőre. A vizsgálat elmaradt.. .

Pekarek János


Az ideiglenes aládúcolás egyelőre megóvja az épületet, mondta el lapunknak Kiss Rezső, a ház közös képviselője, építész. Az viszont már biztos, hogy a hatodik és a hetedik emelet között ki kell cserélni a födémpaneleket.

Azonban a felújításhoz és a biztonságos üzemeltetéshez azt is meg kell állapítaniuk, hogy a kívülről szigetelt (és újra bevakolt) homlokzaton mennyire mozdultak el panelek, és mi történt a szigetelő hungarocell-lemezekkel?

Ehhez meg kell bontani a homlokzat-szigetelést. A művelethez egy huszonötméteres magasságba felérő emelőkosaras autót rendeltek, a vizsgálatról lapunk is beszámolt - volna. Az emelőkosaras kocsi vezetője azonban a gép műszaki teljesítőképességének határaira hivatkozva nem vállalta a munkát. A közös képviselő a tűzoltók segítségében bízik.

December 22-én késő délután gyulladt és égett ki a Bocskai utca 5/b hatodik emeletén egy kétszobás lakás. Tulajdonosa, egy ötvenegy éves, rokkantnyugdíjas nő életét veszítette, huszonötéves fia megsérült. A házat idiglenesen kiürítették, a lakók ismerősöknél aludtak. A helyreállítás elkezdődött. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!