Hírek

2011.01.28. 03:29

Csak a hely lett új

Dunaújváros - A szolgáltatások és a lehetőségek nem változtak, csupán más helyszínre költözött az Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda. Ezentúl az MMK-ban lesznek megtalálhatóak.

nincs nev

- Továbbra is ingyenesen van lehetőség többféle tanácsadásra, négy szakember segíti a fiatalokat. Ketten az életvezetési szokásokon formálnak, egy pszichológus a lelki gondokra figyel, és hallgatja meg a problémákat, a pályaorientációs tanácsadó pedig megkeresi a legmegfelelőbb utat a továbbtanulók számára - vázolta az iroda egyik fontos küldetését vezetője, Baksáné Tiringer Andrea.

Persze ezen felül még számos egyéb dologban is a fiatalság rendelkezésére állnak - ingyenes internetezéstől kezdve a fiatal tehetségek felfedezéséig. De különböző programokat is szerveznek.

Az IITI összetétele nem változott, Tiringer Andrea mellett továbbra is Popovics Andrea ifjúsági munkatárs, Kis Andrea pszichológus és Horváth Mónika alkotja a segítők csapatát.

A költözés ugyan január elején megtörtént, de mostanra készült el minden az irodában. Vezetője szerint tíz évente nem is árt a váltás, ráadásul az MMK-ban sokkal több lehetőséget lát, mint az előző bázison.

- Örülök annak, hogy ide költöztünk, a hely magában hordozza azt is, hogy jobban benne leszünk a kulturális életben. 2011-ben szeretnénk ezt kihasználva több programot szervezni, mint korábban. Éppen ezért írtunk most egy fotópályázatot tíz- és a harmincéves korosztály számára, A víz mint éltető elem címmel. A pályaműveket akár a galériában, akár a folyosókon ki tudjuk majd állítani, amiket sokkal többen láthatnak így, mint a régi helyünkön. Azt is megfigyeltem, új arcok is járnak hozzánk, de ebben az is benne van, hogy az épületben nem csak mi székelünk - tette hozzá Baksáné.

Ami a korábban említett fotópályázatot illeti: minden jelentkező maximum öt, a témához kapcsolodó alkotással nevezhet be, a képek mérete viszont nincsen külön meghatározva. Fontos tudni még, hogy a fotóknak külön címet kell adni. Digitális fényképek esetében CD-re mentve várják őket, szintén névvel ellátott és lezárt borítékban.

A beadási határidő pedig február 28., hétfő.

Címkék#mmk#iiti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!