Hírek

2010.10.15. 05:48

Sztárügyvédet bíznak meg?

Dunaújváros - A Legfőbb Ügyészség várhatóan jövő héten dönt arról, bíróság elé kerül-e a tavaszi halálos kimenetelű dunaújvárosi szurkálás. Az elhunyt fiú szülei azt fontolgatják, sztárügyvédet fogadnak.

Szigeti Sándor

Az ügy a rendőrségtől a Fejér Megyei Főügyészséghez került, amely augusztus végén büntethetőséget kizáró ok miatt megszüntette az eljárást. Az ügyészség szerint V. M. jogos védelmi helyzetben volt, amikor a táskájából a keze ügyébe kerülő késsel több alkalommal, de nem célzottan szúrt.

A vádhatóság álláspontja az, hogy a megtámadott fiúnak nem volt más választása, hogy védje életét, mert támadói helyzeti, létszámbeli és testi erőfölényben voltak, ráadásul a támadás kitartó és intenzív volt. Az eljárást megszüntető határozat a büntetőtörvénykönyvre is hivatkozik, amikor indoklásában leírja: a földön fekvő, szúró fiú - akinek a mellkasán térdelt M. Csaba, miközben két társa is bántalmazta - nem lépte át a támadás elhárításának szükséges és arányos mértékét .

Az elhunyt fiú családja nem nyugodott bele az eljárás megszüntetésébe. Ők azt szeretnék, ha bíróság hozna ítéletet az ügyben. A megszüntető határozattal szemben panasszal éltek.

A Fejér Megyei Főügyészség főügyész-helyettese, dr. Várhomokiné dr. Rabi Noémi lapunknak tegnap elmondta: a panaszról már nem ők, hanem a Legfőbb Ügyészség dönt.

A család eközben azt fontolgatja, sztárügyvédhez fordul érdekeik képviseletében. Dr. Magyar György, az egyik legismertebb hazai ügyvéd állítólag vállalná is a képviseletet, ha a panaszt alaposnak találja a Legfőbb Ügyészség - mondta el lapunknak Sörös Teréz, a gyászoló édesanya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!