Dr. Máté Ágnes invitálása erre a nem mindennapi hivatásra

2024.05.21. 08:00

Miért legyünk mentőtisztek?

Nem mindennapi álláshirdetést tett közzé Dr. Máté Ágnes főorvos

Fekete Györgyi

Forrás: Máté Ágnes/facebook

Nem mindennapi álláshirdetést tett közzé, dr. Máté Ágnes, Szent Pantaleon Kórház sürgősségi betegellátó osztály vezető főorvosa.  Nem csupán az "álláshirdetés" személyessége ragadja magával az olvasót, hanem az iróniával teli humora is. Mindezek mellett és ellenére, úgy vélem, hogy aki elolvassa az alábbi karrierképet, az  komolyan elgondolkozik és vágyat érezz arra, hogy ő is szeretne az SBO-n VIZSGÁLÓ MENTŐTISZT lenni. Íme:

"A kilencvenes évek Budapestjén jó volt mentőtisztnek lenni. A névtáblánkat a jogsiban tartottuk, mert volt egy olyan legenda, hogy ha megállít a rendőr, akkor ott lesz az OMSZ + a „tiszt” megjelölés, és akkor bármi történik, megússzuk, mert a „tiszt” az valami felüljáró. Vagy elöljáró? Vagy akármi.

Szóval a lényeg: megússzuk. A gyorshajtást, a parkolást, bármit. Sose derült ki számomra, hogy ez így van-e...

Ráadásul a mentőtiszt III az mégiscsak három, magasabb, mint a mentőtiszt I. Pedig a mentőtiszt I bajtársak, a régi, szürkekabátos, dörzsölt, öreg rókák – igenis TÖBBEK voltak. Tapasztalatban, tiszteletben, a HIVATÁS szeretetében. Hozzájuk képest mi meg csak a homokozóban játszó hülyegyerekek....

Akkortájt nem is gondoltam, hogy egy emberöltővel később az a megtiszteltetés ér, hogy a nappali tagozatos mentőtiszt jelölteket fogom oktatni második-első-legnagyobb szerelmemre, az aneszteziológiára.

Mostanra már mindkettő emlék: a szépséges mentőtiszt III-élet és az egyetemi óraadás is.

Persze mentőtisztnek most is jó lenni.

De megkockáztatom, a legjobb az SBO-n VIZSGÁLÓ MENTŐTISZTnek lenni. Ezt számtalan argumentummal alá is tudom támasztani.

Lássuk!

1. Valami elképesztő mennyiségű szakmai-szellemi innovációra kényszerülsz.

1.1. Igaz, nemcsak a sürgősségi ellátás, hanem az orvostudomány egészére vonatkoztatva.

1.2. Meg a szociális problémákra.

1.3. De ez egyáltalán nem lesz károdra.

2. Nem kell kezelned a tabletet.

2.1. Helyette belefeledkezhetsz a MedSol kibogozhatatlan szövevényébe.

3. Az „egyszerre egy beteg” ellátási modell unalma helyett egyszerre 5-6- (hátööööö 8? 10? 12?) beteg egyidejű, párhuzamos menedzselése igazi szupererővel fog felvértezni!

4. A zord időjárási anomáliák viszontagságai (óóóó, az az éjszaka, a daruszentmiklósi pusztában, metsző, vízszintes hóesésben felszerelt hólánccal) helyett mindig fedett és kivilágított kezelőkben végezheted elegáns munkádat.

5. A „mentősök” megszólítás helyett, ha egy kedves beteg feljelent, a „nem-is-orvos-diplomás” kitétellel hivatkozik rád, ami igazán megtisztelő karakterszám, nemdebár?

5.1. Pont annyi, mint az „osztályvezető főorvos”.

5.2. Mekkora királyság!!!

6. Öt percenként kávézhatsz te is (lásd egyik előző elemzésem).

7. Na jó, amikor villogó kék lámpával a városi utakon szirénázgatsz, és minden csaj téged néz, az élet császárát, na jó, azt nem pótoljuk, de itt meg minden műszakban 2-3-4 szakdolgozó lesi a kívánságodat.

7.1. Na jó, köztük vannak fiúk is, de hát semmi sem tökéletes.

7.1.1. Mondjuk, ha lány-mentőtiszt vagy, akkor ezáltal helyre is áll az Univerzum rendje.

Tehát, mivel száz szónak is egy a vége:

Kedves (huszonegyedik századi) Mentőtiszt Bajtárs!

Ha ezt a temérdek gyümölcsöt le szeretnéd aratni, gyere közénk dolgozni a dunaújvárosi SBO-ra!

Minden további kérdés esetén keress bátran, és nézz körül nálunk!

(((((A mellékelt képen az OMSZ Budapesti Mentőszervezet Csepel Mentőállomásának esetkocsiján készülök éppen kivonulni, mint mentőtiszt III, 1993-ban))))))

Ó, te Jó Ég!

31 éve!"

Tehát, aki ezek után ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy dr. Máté Ágnes csapatába kerüljön, az ne késlekedjen, jelentkezzen!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában