Hírek

2010.08.26. 10:28

Szakképzési fejlesztések

Dunaújváros- A dunaújvárosi és a Fejér megyei önkormányzat 2007-ben lépett közösen a százmilliós pályázati pénzeket megmozgató TISZK útjára. Három év rövid összegzése.

Szabó Szabolcs

Az egész magyar szakképzésre zúduló össztűzből természetesen jutott a TISZK-eknek is. 2009 szeptemberében ünnepi körítés mellett a Bartók színházban mutatták be a százmilliós pályázati forrás pontos elosztás. Kiderült: A 668 millió fele a Dunaferr villamosipari tagozatán, a TISZK központjában hasznosul majd, s itt kap helyet az elektrotechnikai-elektronikai szakmacsoportos központ is. A Rudas százmilliós értékben a marketing szakmacsoporthoz tartozó fejlesztéseket kap, a központi TISZK-iroda a Gárdonyiban lesz. A tájékoztató a társulás elnöke, az azóta parlamenti képviselővé választott L. Simon László, így fogalmazott: a felsőoktatástól kezdve az alsó tagozatig újra, illetve vissza kell szervezni mindent, mert lassan darabjaira hullhat az oktatási rendszer. A kormányváltás óta a TISZK-ekkel kapcsolatban még nem született érdemi döntés. Lapunk legutóbb áprilisban foglalkozott a beruházásokkal, akkor Csapó Gábor vezető projektmenedzser úgy vélte: augusztus 31-ig az összes építőipari munka elkészül, mindegyik iskolában. A kivitelezési munkálatok valóban megkezdődtek. Minderről a villamosipari tagozat előtt található díszes tábla is tájékoztat. Az intézmény külső új borítása azonban még nem készült el. A beléptetőrendszer és az új lift azonban már igen, de a befejezés pontos dátuma még kérdéses.

 

 

 

 

 

 

 

668 millió forintot fordíthatunk

 

a szakképzés területi át- és újjászervezésére

Címkék#tiszk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!