Hírek

2010.07.29. 02:28

Hajléktalanszálló: Határidőre kész lehet

Dunaújváros - Pályáztak, nyertek, így bővülhet a hajléktalan-ellátás városunkban. A Kandó Kálmán téri épület sokaknak szolgálhat ideiglenes szállásul. A munkák még javában folynak.

Szabó Szabolcs

Az építési munkák befejezése után még időt vesz igénybe az ingatlan felszerelése, bebútorozása - éppen ezért a pályázati program határideje november 30. Decemberben remélhetőleg már beköltözhetnek az épületbe a hajléktalanok. A szálló háttértörténete: az Útkeresés Segítő Szolgálat sikeresen pályázott a Hajléktalan Ellátó Centrumba tervezett ellátások működtetéséhez szükséges eszközökre is. A Hajléktalanokért Közalapítvány pályázatán ugyanis 1 millió 945 ezer forint támogatást nyert az intézmény. Ezt az összeget bútorokra, ágyakra és mosógépre költik.

A pályázaton elnyert pénzkeret szűkösnek bizonyult, éppen ezért a városnak 15,5 millió forinttal meg kellett toldania a rendelkezésre álló összeget. A közgyűlés nemrégiben döntött, biztosították az átépítéshez szükséges plusz forrást. A Kandó téri épületben 45 férőhelyes éjjeli menedékhely, 29 fős átmeneti otthon, és 30 fős nappali melegedő kap helyet.

A jelengi állapotok azt ígérik, határidőre készen lesz az intézmény.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!