Hírek

2010.06.21. 07:28

Mi lesz az Üdülő-sori csatornával?!

Dunaújváros - A címben feltett kérdéssel egy olvasónk fordult a Dunaújvárosi Hírlaphoz. Igyekeztünk válaszokat keresni.

Szabó Betty

 

Pikóné Perjési Iréntől, a DVCSH ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy a közgyűlés e heti, csütörtöki ülésén lesz napirenden a téma. Eddig egy vasműs hozzájárulásra vártak, hogy végre befejezhessék a csatornarendszer kiépítését, és birtokba vehessék azt a lakók.

A gerincvezeték valóban elkészült - írja Hromek János. A telekhez vezető leágazások kiépítése azonban csak részben történt meg, a csatornarendszerre történő rákötésekkel kapcsolatban pedig még senki nem kereste meg a tulajdonosokat.

Ezeken az apró bosszúságokon túl vannak egyéb problémák is, amelyek közvetlen hatással lehetnek a jelentős összegből kikotort öböl környezetvédelmére, az úttest állapotára. Mindez a már úgyis szűkös városi költségvetést is kedvezőtlenül érintheti, hiszen a tönkrement út helyreállítása, az öböl vizminőségének visszaromlása sok plusz pénzbe kerülhet - vélik a Üdülő sor lakói.

Több ott élő is szóvá tette, hogy a gerincvezeték fektetésekor tönkretették a gépkocsibejárókat, a helyreállítás pedig még mindig várat magára.

A idei első hóolvadás óta, még a legnagyobb szárazságban is vannak olyan szakaszai az úttestnek, amelyeken keresztülfolyik a víz, olajjal, porral szennyezve az öböl vizét, és alámosva az úttest alapozását - írja Hromek János, azt firtatva, hogy mi az akadálya annak, hogy a tavaly ősszel félbehagyott munkákat folytassák?!

Pikóné Perjési irén elmondta: a csatorna gerincvezetékének kiépítéséhez a vasút alatt át kellett hozni a csőveket. A vasút a vasmű tulajdona, s ehhez a munkához a Dunaferr hozzájárulására lett volna szükség, amit eddig nem kaptak meg. Bíznak abban, hogy ez a kérdés is rendeződik az eheti közgyűlésen, és rövid időn belül befejezik a csatornaépítést. A házak előtt tönkretett feljárókkal kapcsolatban csak egyedi panaszokat tudnak vizsgálni.

Márpedig egyedi panasz, mint írásunkból is látható, szép számmal van...

Rehabilitáció az öbölnél

■ Az Üdülő sor csatornázását több mint egy évvel ezelőtt, tavaly májusban kezdték el.

■ A tizenhatmillió forintos beruházással elvileg egy hónap alatt végezni
szerettek volna. Mégsem így lett. A kivitelezés egy hiányzó vasmûs hozzájárulás
miatt tolódott.

■ A csatorna egyelôre csak az Üdülő sor szakaszán épül meg. Ez a
munka része az öblöt érintő rehabilitációnak,hiszen a családi házak elégtelenül vízzáró derítőiből rendszeresen a talajba szivároghatott aszennyvíz, fertôzve ezzel a strand vizét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!