Hírek

2010.04.15. 02:22

Nem lehet elég korán kezdeni

Dunaújváros - A város óvodáiban is zajlik a megyei főkapitányság bűnmegelőzési programja: a gyerekek játékos formában ismerkednek meg a helyes magatartással.

Gallai Péter

A program zárása a hét elején volt az egységben, amelyen részt vett Horváth Diána, a helyi rendőrkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa is.

- Az első foglalkozásra is eljöttem, hogy megismerjenek egy rendőrt, én mutattam be nekik Rendőr Robit, ami egy kézbáb. Az óvónők az ő segítségével tartották a további foglalkozásokat. Robi képviselte a rendőrséget a gyerekek előtt. A program célja már ebben a korosztályban is a megelőzés, persze játékos formában. Lámpás autóval jöttem, de sajnos az eső miatt ezt nem tudtuk megnézni, és a szabadtéri bemutató is elmaradt - mondta a főtörzsőrmester.

Majd a kicsiké lett a terep, a rendőr néninek elmesélték, hogy a piros lámpánál megállunk, de a szappant sem esszük meg, és még a barátot sem engedjük be akkor, ha valamelyik szülő nincs otthon.

A legnagyobb érdeklődés persze a rendőrségi felszerelések bemutatóját kísérte - golyóálló mellény, sisak, pajzs, gázmaszk került elő. Húúú, mekkora fénykard - mondták többen a bevetési gumibot láttán, nagy derültéget keltve a felnőttek között. Végül mindenki tiszteletbeli rendőr oklevelet kapott. Nagy sikert aratott a gyerekek között a rendőrségi felszerelések bemutatója

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!