Hírek

2010.04.02. 02:27

A tábla egyedi értelmezése

Dunaújváros - Több szülő is panaszkodott arra: hiába az Arany iskola előtt a behajtani tilos tábla, egyesek ezt figyelmen kívül hagyják.

Gallai Péter

Hasonló probléma miatt keresett meg minket Szerdahelyi Tibor is. Ő szemtanúja volt egy esetnek, amikor a járdán egy kisgyerek a cipőjét kötötte, az iskola elől pedig érkezett egy autó:

- A sofőr rákürtölt a gyerekre, hogy menjen arrébb. Ekkor odaléptem, s megjegyeztem, nem kellene a behajtani tilos ellenére bemenni az intézmény kapujába. Erre - nyomdafestéket elbíró változatban megfogalmazva - azt vágta a fejemhez, mi közöm van hozzá. A gyereke meg ott ült mögötte, szép kis példát mutatott neki.

- Nagyon elszomorító, hogy egyesek úgy gondolják, a tiltótábla rájuk nem vonatkozik. Nem értem, mi baja lenne valamelyik kicsinek, ha huszonöt métert kellene az ajtóig gyalogolnia. Állítom, ha nem lenne a bejáratnál lépcső, a teremig is felmennének a gépjárművekkel. A többség meg tudja ezt oldani, a kisebbség viszont nem?! Én is ide járok a saját csemetémért, de semmi bajunk nem történik ennyi sétától. Nem csak engem bosszant ez a folyamat, ami évek óta megy. Ha kiszórnának pár büntetést, akkor szerintem rögtön mindenki értené, mit jelent a tilos - mondta Szerdahelyi Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!