Hírek

2010.03.02. 03:29

Tengelyig érő sár maradt a csapadékos napok után

Dunaújváros - A földes, murvás utcákban lakók megsínylették az elmúlt hetek időjárását. Tengelyig érő sár, elakadt autók, pangó víz. Csak a szél és a nap segíthet?

Szigeti Sándor

A csapadékos téli idő még a belvárosban is több helyütt problémát okozott, mit szóljanak akkor a kijjebb élők?

Nem szólnak semmit, inkább mentik, ami menthető. Próbálják biztonságos helyre elvezetni a vizet, árkot ásnak, utat töltenek fel.

- Nálunk a tervezett útépítés miatt január közepe óta vannak áldatlan állapotok. Tengelyig érő sár volt a Rosti Pál soron, alacsony építésű autóval nem lehetett közlekedni. Az én házam ráadásul az utca legalacsonyabb részén van, előttünk gyűlt össze minden víz. Próbáltuk elvezetni, ahogyan lehetett - mondta lapunknak Molnár Ferenc vállalkozó.

- Higgyék el nekem, ebben az utcában türelmes emberek élnek, de az ő türelmük is fogytán lassan. Alig tudtuk elvezetni a csapadékvizet, hiszen az útépítés miatt a korábbi árkok egy részét is betemették - hangsúlyozta Molnár úr.

A vizet nem nagyon lehetett hova vezetni. A Rosti Pál sor egy magas löszfalra épült, amelynek az aljában a Pentelei Molnár János utca található. Ahogy a helyiek fogalmaztak: nem zúdíthatták a vizet a lentiek nyakába . Állítólag így is beázott a Pentelei Molnár utcában néhány pince.

Az önkormányzat illetékes irodája mindenesetre tartotta a szavát. Ahogyan ígérték, március 1-jén megjelentek az első munkások, és megkezdődött az utca felmérése.

A lakók ennek örültek is, csak továbbra sem értik, miért kellett a felújítási munkákba még novemberben belevágni.

- Volt olyan autó, amelyik felfeküdt a sárra, akkora volt itt a dagonya. Több alkalommal egymás autóját tologatták a sárban a szomszédok. A legmélyebb helyeken a lakók szórtak ki egy kis salakot, murvát, hogy ne akadjanak el a járművek - panaszkodott lapunknak egy utcabeli.

A Pentelének e részén élők mostanában leginkább az időjárásban bíznak: azt mondják, a hétvégi szél kifütyülte a sáros talajból az eső nagy részét, a nap pedig - ha lassan is - szárítja az utat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!