Hírek

2010.01.27. 03:29

Remix: döglött akta lett

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság megszüntette a nyomozást a Remix-rongálás ügyében. Többen a volt bérlő búcsúajándékának tekintették a diszkó állapotát 2008 májusában.

Körmendi Erzsébet

A rongálás a bérlőváltás közben történt. Az új üzemeltető körbevezette lapunk munkatársát is a rongálás helyszínén, és mindent megmutatott. Kollégánk láthatta a tönkretett, leszerelt régi szaniterek helyére felszerelt újakat. A falból kitépkedett villanyvezetékeken, a csapokon, a mosogatók lefűrészelt lefolyócsövein még akkor is dolgoztak a szakemberek. Gyorsan kellett végezni - az új bérlő a meghirdetett időpontban ki akarta nyitni a diszkót.

A bérlőváltás közgyűlési döntésen alapult. A képviselők nem a régi üzemeltetőt, a Laurusz Kft.-t választották a pályázatok elbírálásakor, hanem egy másik ajánlattevő, az ismert vendéglátós, Kovács János vezette Ayrin Kft. mellett voksoltak. A Laurusznak távoznia kellett a bérleményből, amelyre milliókat költött az előző években. Legfeljebb a bennfentesek tudják, hogy a cég és az önkormányzat közötti elszámolási viták hatással voltak-e arra, hogy a közgyűlés új üzemeltetőt választott. De sokakban felmerült akkoriban: a régi üzemeltető búcsúajándéknak szánta a döglött halakat... Ám ilyesmire a nyomozók másfél év alatt sem találtak bizonyítékot.

A jegyzőkönyv szerint a Laurusz május 10-én tartotta az utolsó diszkót a Remixben, utána nem őriztette azt, így senki sem tudja mi történt a bejárásig eltelt három napban... A rendőrség kihallgatta azokat, akik a távozó bérlőnek segítettek a kiköltözésben, de nem merült fel a vizsgálat alatt, hogy közülük bárki megszegte a foglalkozási szabályokat. Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt sem lett gyanúba fogva senki. Az eljárás részeként tavaly májusban volt egy helyszíni szemle a Remixben, ám a szakértő nem tudta megállapítani a rongálással okozott károkat - egy év elteltével hogyan tudta volna, hiszen az épületet Kovács János cége helyreállíttatta a beköltözéskor . A kirendelt építőipari és ingatlanforgalmi igazságügyi szakértő tavaly már az új bérlő szájíze szerint átalakított szórakozóhelyet tudta megnézni, és utólag már azt is képtelen volt megítélni, hogy a Laurusz valóban 13 millió forintot költött a Remixre - vagy csak 7,5 milliót, ahogyan azt az önkormányzat kérésére elrendelt felülvizsgálatkor a DVG ágazatvezetője megállapította 2008 nyarán.

A kapitányság azzal szüntette meg a nyomozást, hogy bűncselekmény elkövetése az adatok alapján nem állapítható meg, és az eljárás folytatásától sem várható eredmény.

A Remix pedig ott áll lelakatolva a szigeten - üresen...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!