Hírek

2009.09.07. 02:29

A gödrök városa lettünk

Dunaújváros - Több helyen is közműjavítások és az ilyenkor elmaradhatatlan gödrök keserítik az életünket a Béke városrészben. Az ügyintéző szerint már nem sokáig.

Dunaújvárosi Hírlap

Bosszantó, ha az ember útjában egyszer csak egy hatalmas gödör nyílik, még akkor is, ha valamely közmű nyilván szükséges javítása céljából alakul ki. Még bosszantóbb, ha nevezett gödör hetekig tátong a helyén, anélkül, hogy bármilyen munka folyna benne - mint olvasónk szerint a Béke városrészben, a Március 15. tér 9. számú épület sarkánál. Itt nem csak a gyalogosforgalmat, hanem a gyerekek játékát is akadályozza a gödör, bicikliútjukat keresztezve.

Kiss Ágnes, a polgármesteri hivatal közterület-bontási ügyintézője elmondta: ezen a helyen augusztus 18-án ásta ki a gödröt az E-ON gázszolgáltató alvállalkozója, hogy tolózárat cseréljenek a vezetéken. Munka közben azonban gázszivárgást észleltek, ezért a szolgáltató ellenőrzést rendelt el.

A gázvezeték ellenőrzése során kiderült, hogy itt, a Március 15. téren egy nagyobb szakaszon elhasználódott a cső, ki kell cserélni. Ezután a cég egy másik alvállalkozót bízott meg az új munkaterület feltárásával. Most a vezetékcseréhez szükséges alkatrészek beérkezésére várnak. Az eredeti határidő szeptember 13. - ám az ügyintéző szerint az előre nem látott feladatok elvégzése miatt ezt a határidőt valószínűleg két-három héttel túllépik majd.

Hasonló zárcserével végeztek a Lajos király körút 2. számú ház előtt is. Ott az aszfaltozás van hátra: Kiss Ágnes szerint az aszfaltozó megvárja, amíg egyszerre több helyszínen végezheti el a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!