Birkózás

2024.05.23. 17:30

Eb-t ért Nyikos győzelme, Pupp ezüstöt szerzett

Szombaton rendezték meg Budapesten a Ferencváros sportcsarnokában az U20-as kötöttfogású és női birkózó országos bajnokságot. A Dunaújvárosi Központi SE két versenyzővel vett részt az eseményen. 

Gallai Péter

A dobogó tetején Nyikos Veronika, mellette edzője, Kiss Károly

Fotó: DKSE

Pupp Viktória a 65 kg-os mezőnyben szerepelt a kadettek között, ő jövőre lép csak az U20-as korosztályba. Tombor István vezetőedző tájékoztatása szerint az első mérkőzését tussal megnyerte, majd a következő körben a bárándi birkózót szintén két vállra fektette. A folytatásban, az elődöntőben sem adta alább, ismét két vállal győzte le honvédos ellenfelét. A döntőben végül a csepeliek U20-as Európa- és világbajnoka, Elekes Enikő tudta csak megállítani a dunaújvárosiak tehetségét aki, pontozásos vereséget szenvedett. Azonban ezen a mérkőzésen is nagyon jó teljesítményt nyújtott.

Pupp Viktória második lett
Fotó: DKSE

Nyikos Veronika a 76 kg-os mezőnyben első mérkőzésén 10–0-ás sikerrel kezdett, majd tussal verte a tököli birkózó lányt. A harmadik mérkőzésén szintén 10–0-ás győzelmet aratott a pécsi Lázár Réka ellen, ezzel megszerezte a súlycsoportban a magyar bajnoki címet. 

Az itt mutatott teljesítménye alapján most már biztos, hogy ő képviselheti Magyarországot a júniusban következő U20-as Európa-bajnokságon ebben a súlycsoportban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában