Utánpótlás

2024.05.23. 16:39

A DFVE serdülőinek ötödik helye az országos döntőben

A DFVE gyermek korosztályban aratott bajnoki címe után a múlt héten a serdülők között próbált meg minél jobb eredményt elérni a dunaújvárosi vízilabda klub csapata a nyolcas döntőben, aminek az UVSE volt a házigazdája. 

Gallai Péter

Fotó: DFVE

A Pierre Mahieu edzette társaság Somogyvári Lili személyében a kispadra erősítést kapott az eseményre. Az első ellenfél a negyeddöntőben a Szentes volt, a meccs komoly csatát hozott.  A szentesiek 4–4 után el tudtak lépni két góllal, innentől az újvárosiak csak egy gólra tudtak felzárkózni, egyenlíteniük már nem sikerült. Így az 5-8. helyért folytathatták a lányok, ahol elsőként az Egert múlták felül 9–7-re, majd az ötödik helyért a Tatabánya következett, ahol szintén a DFVE diadalmaskodott, ezúttal 10–6-ra.
A szezon során a csapatban az alábbi játékosok szerepeltek: Balog Lola, Cuk Elena, Cuk Mása, Czere Laura, Czinka Lora, Dajka Noémi, Doma Emma, Erdélyi Janka, Grőb Léna, Husvéth Nóra, Karancsi Réka, Kubik Réka, Lipták Flóra, Mihók Mandula, Molnár Luca, Nagy Zóra, Nagy Enikő, Pintér Eszter, Simigla Szonja, Szalai Szimonetta, Szopori Nóra, Tuza Szonja, Zsók Fanni.

A bajnoki címet a házigazda UVSE szerezte meg, miután 14-10-re nyert a döntőben a KSI ellen. A bronzérem a Szentesé lett, negyedikként a Ferencváros végzett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában