Elismerések

2024.02.26. 16:30

A Kammerer régiós akadémia dunaújvárosi és földvári legjobbjai

A Dunaújvárosi KSE és a Dunaföldvári KKE fiatal kajak-kenusai és edzői is elismeréseket vehettek át a Kammerer Zoltán Regionális Akadémia díjátadó ünnepségén.

Gallai Péter

Katona Réka Sára, Dolezsál Zoltán edző és Kóré Levente – hárman a DKSE díjazottjai közül

Forrás: Kammerer Zoltán RA

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség 2021-ben hozta létre a Kammerer Zoltán Regionális Akadémiát, amely az ország dél-nyugati régiójában jelenleg huszonhét tagszervezetet foglal magában, és azok utánpótlásának menedzselésében vállal aktív szerepet. Hozzájuk tartozik a Dunaújvárosi KSE, illetve a Dunaföldvári Kajak-Kenu Egyesület is.

Az akadémia a napokban a bölcskei Tomolik Pincészetben rendezett ünnepséget, ahol a 2023. évben kiemelkedő eredményt elért sportolókat és edzőiket díjazták.

Csaba András, a Kammerer Zoltán Regionális Akadémia menedzsere, Nyúl Brigitta (Tolnai Kajak-Kenu SE), Kuzma Lujza (Kaposvári Vízügyi SC),  Mészáros Mira (DKSE) és Dolezsál Zoltán
Fotó: Kammerer Zoltán RA

Ezen alkalommal jutalmazták a tavalyi év legjobbjait U11 U12 U13, valamint U14 korosztályban, továbbá elismerték a legsikeresebb trénereket is - mindkettőből részesült a dunaújvárosi és a dunaföldvári klub is.  

A DKSE részéről az U13-as korosztályú lányoknál az év legjobb női kajakosa  Mészáros Mira lett, edzője Horváth Attila. Az U14-es korosztályban a női kajak szakág legjobbjának Katona Réka Sára biznyult, edzője Dolezsál Zoltán. Ugyanitt a férfi kajak szakágban Kóré Leventét választották a legjobbnak, edzője Dolezsál Zoltán. Kiemelkedő eredményeikért díjazták még Bebők Larát (edző Máthé Krisztián) és Csernák Lilit (edző Molnár Gergely). Továbbá kiemelkedő szakmai munkájáért Dolezsál Zoltán is elismerésben részesült.

Bebők Larát kiemelkedő eredményeiért díjazták
Forrás: Kammerer Zoltán RA

Remekelt a dunaföldvári egyesület is, különösen, hogy ők hozták el a legtöbb év sportolója elismerést.

Az U11-es korosztályban a régió legjobb női kenusa Futó Dorka lett, férfi kenuban pedig Bakcsi Zalán. Az U12-es korosztályban a legjobb női kenus: Nikl Rebeka. Az U12-es korosztályban a legjobb férfi kenus: Lajkó Ferenc. Az U14-es korosztályban
a legjobb női kenus: Szabó Lili. Mindegyik sportoló edzője Csányi Gergő, aki a régió legjobb kenus edzője lett gyermek korosztályban.

A dunaföldvári klub díjazottjai: Lajkó Ferenc, Bakcsi Zalán, Csányi Gergő edző, Szabó Lili, Nikl Rebeka, Futó Dorka

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség még 2021-ben indította el a regionális akadémiai rendszert kifejezetten azzal a céllal, hogy erőteljesebb és összehangoltabb legyen a hazai utánpótlás-nevelés. Az országot hat régióra osztották, mindegyiknek egy legendás sportoló viseli a nevét: Csay Renáta, Gyulay Zsolt, Kökény Roland, Vajda Attila, Wichmann Tamás és Kammerer Zoltán. Utóbbi háromszoros olimpiai és világ-, hétszeres Európa-bajnok kajakos. A Kammerer akadémia menedzsere Csaba András, aki a Pécsi Kajak-Kenu Club elnöke és egyben vezetőedzője is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában