Vízilabda

2023.10.01. 22:05

Kettős sikerrel jutott a DFVE a legjobb négy közé

Gólzáporos mérkőzésen, végül az utolsó percekben tudott előnyt szerezni a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén pénteken este a DFVE női vízilabda-együttese a III. Kerület ellen. A szombati második mérkőzésen azonban nem sok kétséget hagytak a dunaújvárosiak, így kettős sikerrel jutottak be a négyes döntőbe.

Gallai Péter

Dobi Dorina a két meccsen hétszer volt eredményes

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

DFVE–III. Kerületi TVE 15–12 (5–5, 4–4, 3–2, 3–1
DFVE: Maczkó – Kardos D. 2, Dobi 4, Garda 3, Mahieu 1, Jonkl, Szabó N. 1, Csere: Eikel (kapus), Horváth 4, Somogyvári, Pál. Vezetőedző: Vad Lajos. 
Gól emberelőnyből: 8/15, illetve 4/10. 
Kiállítások: 3/3, illetve 1/1. 

III. Ker. TVE–DFVE 8–17 (3–4, 0–3, 4–3, 1–7) 
DFVE: Maczkó – Jonkl 1, Dobi 3, Mahieu 2, Szabó 1, Garda 3, Kardos D. 4. Csere: Eikel (kapus), Horváth 1, Somogyvári 1, Pál, Lovász 1. Vezetőedző: Vad Lajos. 
– A két mérkőzést egyben kell kezelni, úgy érzem, az edzettségi állapotunk nagyon jó irányba tart. Annak tudom be a sikerünket, hogy felőröltük a III. Kerületet – értékelt Vad Lajos a továbbjutást követően. 
Szabó Nikoletta szerint a pénteki és a szombati találkozó is elég kemény volt, és az első meccs hibáiból tudtak tanulni. 
Lukács Dénes, a III. Kerület edzője szerint is elfáradtak, és a jobbik csapat jutott tovább. Óriási nyomás alatt játszottak, de a két meccsen hat negyeden át tartották magukat, azonban Dunaújvárosban is és Budapesten is sok volt a hátrányuk, ami sok energiát emészt fel. – A párharc tanulsága, hogy egy mérkőzésen már képesek vagyunk hazai topcsapat ellen ilyen teljesítmény nyújtani – mondta. 

A Fradi kiütése

Ami a többi párharcot illeti, a BVSC kettős sikerrel jutott tovább a Szentessel szemben. Az UVSE pedig már pénteken letudta mindkét találkozóját a Szeged ellen, mindkettőt fölényesen nyerték meg. A bajnok Eger és a kupacímvédő Ferencváros közötti első felvonás döntetlennel zárult. A fővárosi visszavágón azonban a zöld-fehérek iskolát adtak az Egernek, és ellentmondást nem tűrő módon jutottak a legjobb négy közé, miután 16–3-as, kiütéses sikert arattak. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában