Birkózás

2023.10.25. 09:30

Angyal László bronzérme a világbajnokságról

Görögországban rendezték meg az idei veterán kötött- és szabadfogású birkózó-világbajnokságot, amelyen több mint ötven ország sportolói vettek részt.

Gallai Péter

Papp Gyula (b) és Angyal László mellett Mátyás Gábor edzőF.: DKSE

Forrás: DKSE

A világ minden tájáról érkeztek versenyzők a megmérettetésre, többek között az Egyesült Államok, Dél-Korea, Mongólia, Ukrajna, Németország, Svédország, Bulgária, Oroszország is komoly létszámmal képviseltette magát. A mezőny erősségét jellemezte, hogy az egyiptomiak korábbi olimpiai bajnoka, Karam Graber is megmérette magát, és megszerezte első világbajnoki címét ebben a korosztályban is.  
Magyarországról huszonhárman léptek szőnyegre, köztük volt két dunaújvárosi versenyző. Papp Gyula a C korcsoport (46–50 éves korosztály) 130 kg-os súlycsoportjába mérlegelt. A második mérkőzésén vállsérülést szenvedett, ezt követően vissza kellett lépnie a további küzdelmektől, végül a hatodik helyen végzett. 
Angyal László a D kategória (51–55 évesek) 88 kg-os súlycsoportjában első mérkőzésén vereséget szenvedett a későbbi világbajnok Pavel Denisov orosz versenyzőtől. A vigasz­ágon küzdelmes mérkőzésen legyőzte 7–1-re a dán Palle Brinket, így a bronzéremért küzdhetett. A kisdöntőben a bolgár Krasimir H. Ganev felett 9–2-es pontozásos győzelmet aratott, ami után megérdemelten állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Angyal László ezzel megismételte tavalyi eredményét, Tombor István vezetőedző szerint szorgalma és teljesítménye példa lehet a fiatalok előtt is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában