Torna

2023.04.15. 16:44

Kovács Zsófia: Szomorú vagyok! - A leugrás előtti pillanatig minden rendben volt

Eb-pontszerzők felemáskorláton! Kovács Zsófia az ötödik, Székely Zója pedig hatodik helyen végzett az Antalyában zajló torna Európa-bajnokságon.

duol.hu

Fotó: MATSZ és EG

A pénteken egyéni összetett ezüstérmes Kovács Zsófia 13.933, míg Székely 13.833 pontot kapott gyakorlatára a törökországi kontinensbajnokságon.

Az aranyérmet az olasz Alice D'Amato szerezte meg, a brit Rebecca Downie és a német Elisabeth Seitz előtt.

Draskóczy Imre női szövetségi kapitány:

Összességében jó, hogy mindketten pontszerzők lettek, Zsófi esetében jobb eredményre számítottunk, de hát ilyen a torna. A leugrás előtti pillanatig minden rendben volt. Hozzáteszem: nagyon erős mezőny jött össze Antalyában.

Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke szerint Kovács Zsófia elfáradt a végére. „A csapatversenyben és az egyéni összetettben is nagyot versenyzett. Úgy tűnt, mintha elfáradt volna. Szorítunk neki a zárónapon is.

Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára, egyben a magyar delegáció vezetője:

Székely Zója amit jelenleg tud, maximálisan megcsinálta, büszkék vagyunk rá. Kovács Zsófi közel állt ahhoz, hogy maradandót alkosson ebben a felemáskorlát fináléban, de nem sikerült. Remélhetőleg lelkileg rendben lesz a zárónapon, mert neki van még döntője.

Kovács Zsófia: 

Igazából szomorú vagyok nagyon, éremmel szerettem volna hazamenni, akár az első hely is meglett volna, nagyon szép gyakit csináltam, a végén ismét a leugrásban, az érkezésben volt egy nagy hibám! Szomorú vagyok nyilván, de még ott a holnap, próbálom kipihenni magam és a holnapra koncentrálni.

Székely Zója:

Nagyon örülök annak, hogy pontszerzőként végeztem. Úgy gondolom, hogy ebben az erős mezőnyben sikerült bizonyítanom. Emlékszem arra, hogy amikor elkezdtem ezt a sportágat, anyukámmal otthon néztük azt a Rebecca Downie-t, aki ellen most versenyezhettem. Felemelő volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában