Kézilabda

2023.01.12. 20:05

Az első játékrészben keresték önmagukat

Az első félidőben állva hagyta a DKKA-t a Győr a szerda esti bajnoki mérkőzésen, aztán a másodikban már nagyot küzdve igyekezett felvenni a ritmust ellenfelével a Kohász, de értelemszerűen már nem volt esélye szorossá tenni a találkozót.

Gallai Péter

Sandra Toft, Ambros Martín, Rapatyi Tamás és Horváth Petra értékelte a meccset

Fotó: Győri Audi ETO KC

Három hét szünet után a lehető legnehezebb ellenféllel folytatta a bajnokságot az újvárosi alakulat, amelynek más célja nem lehetett, mint a tisztes helytállás. 

GYŐRI AUDI ETO KC–DKKA 40–24 (22–7) 
Győr: S. Toft – Faluvégi 4, Gros 6 (1), S. Oftedal 7, Broch 2, Nze Minko 5, Schatzl Nadine 2. Csere: Solberg (kapus), Hansen 2, Blohm 5 (1), Haugsted, Farkas Júlia, Ogonovszky 2, Győri-Lukács 4, Fodor Cs. 1. Vezetőedző: Ambros Martín. 
DKKA: Oguntoye – Szalai B., Borgyos 1, Weisheitel, Nick 2, Horváth P. 4, Kazai 1. Csere: Bartulovic (kapus), Arany 6, Poczetnyik 3, Matucza, Farkas J. 4 (1), Krupják-Molnár 1, Fodor N. 1, Farkas K. 1. Vezetőedző: Rapatyi Tamás. 
Kiállítások: 4, ill. 4 perc. 
Hétméteresek: 2/2, ill. 2/1. 

Az első félidőt ugyan 0–2-vel kezdte a Kohász, de aztán alaposan állva hagyta a csapatot a Győr, előbb 7–2-re fordítottak, majd 19–3 lett az állás, miután a dunaújvárosi csapatnak semmi sem sikerült. Hihetetlen formában védett Toft, aki a 26. percben 75 százalékos hatékonysággal hárította a vendégek lövéseit. A második játékrészre összekapta magát a ­DKKA, és becsülettel küzdve már eredményesebben és jobban kézilabdázott. 
Rapatyi Tamás azzal kezdte értékelését, tartott tőle, hogy ilyen első félidő vár rájuk, miután a Győr Bajnokok Ligája-­tempóban van. Ezzel szemben ők hetek óta nem játszottak. 

– Az első félidőben csak kerestük önmagunkat, mindenben le voltunk maradva az ETO-val szemben. A második játékrészre sikerült ezt a ritmust valamelyest felvenni, és az általunk kitűzött célokat, amiket védekezésben szerettünk volna elérni, nagyrészt sikerült megvalósítani. Támadásban a helyzetkialakítás is jó szintet ért el egy Győrhöz viszonyítva, amiből később tudunk táplálkozni. Sok hasznos tanulságot le lehet vonni a találkozóból, a lányok a második félidőért dicséretet érdemelnek. 
Horváth Petra szerint az első félidőben nagyon sok labdát eladtak, amiből sorra kapták a lerohanástalálatokat. – A szünet után már a megbeszéltek szerint játszottunk, és gólokat is tudtunk lőni – mondta. 
Ambros Martín: – Fantasztikus első félidőt játszottunk, a védekezés, a kapusteljesítmény és a támadójátékunk is káprázatos volt. Ezt szerettük volna végig játszani, de a második fél­időben nem tudtuk megismételni ezt a produkciót. 
Sandra Toft: – Az elmúlt hetekben sokat beszéltünk arról, hogyan szeretnénk védekezni. Ezen a meccsen látszott, miért dolgoztunk kőkeményen az edzéseken. 
 

A Debrecen az utolsó pillanatban szerzett pontot a Fraditól

A bajnoki címért folytatott versenyfutásban a Győr óriási segítséget kapott a Debrecentől, miután a DVSC szerdán hat másodperccel a lefújás előtt szerzett góllal 30–30-at játszott a Ferencvárossal. A hibátlan mérlegét elveszítő FTC-nek sokba kerülhet a döntetlen, ugyanis ha a Győr már nem veszít több pontot, egy sima győzelem is elég lehet az ETO-nak a Fradi elleni hazai meccsén. A két fél decemberi rangadóján a fővárosi zöld-fehérek hat góllal nyertek, így jelentős lépéselőnybe kerültek a Győrhöz képest, egészen a Debrecen elleni találkozóig. Szintén szerdán játszották az Érd–Budaörs- meccset, a 27–28-ra végződő találkozó után a sereghajtó Érd edzője, Horváth Roland csütörtökön felajánlotta lemondását, amit a vezetőség elfogadott. 


 

Sandra Toft, Ambros Martín, Rapatyi Tamás és Horváth Petra értékelte a meccset 
Fotó: Győri Audi ETO KC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában