Jégkorong

2022.11.15. 20:01

Három tétmérkőzés vár a héten a Bikák hokisaira

A válogatottak – felnőtt és utánpótlás egyaránt – múlt heti szereplése miatt bajnoki szünetek voltak Európa-szerte. Ezért a Dunaújvárosi Acélbikák Erste-ligás csapata sem játszott mérkőzést.

Agárdy Csaba

Fotó: Ihász Martin

A DAB szerdán folytatja tétmeccseinek sorozatát. Szerdán Miskolcon (18.30) a Magyar Kupa második fordulójában korcsolyázik jégre Niko Eronen együttese. 
Az első fordulóban a DAB a DVTK Jegesmedvék Akadémiával találkozott. Az első találkozón Miskolcon 3–3 volt az eredmény, majd Dunaújvárosban 6–0-ra nyertek az Acélbikák. A másik dunaújvárosi csapat, a Worm Angels a MAC Ikonok ellen búcsúzott (2–7, 2–3). 

A dunaújvárosiaknak a második fordulóban is Miskolcra kell utazniuk, de most sokkal nehezebb dolguk lesz, mint legutóbb. A Jegesmedvék remek formába lendültek az Erste Ligában, a közelmúltban a címvédő SC Csíkszeredát is legyőzték. 
A Magyar Kupában most a harmadik fordulóba kerülés a tét (december 21-én és január 3-án játsszák a mérkőzéseket). A négy továbbjutó számára akkor már a négyes döntő elérhető közelségbe kerül. A Final Fourban ott van már a címvédő Debreceni EAC, valamint az osztrák ligában (ICEHL) szereplő Hydro Fehérvár AV19. 

A második forduló további párosítása: MAC Ikonok–Budapest Jégkorong Akadémia HC, UTE–Újpesti Jégkorong Akadémia, FEHA19–Ferencváros-Telekom. 
A továbbjutás két mérkőzésen dől majd el.  A DAB a Magyar Kupa mellett még két mérkőzésen szerepel a héten, mindkettőt az Erste Ligában játssza. Pénteken a DAB a listavezető Budapest Jégkorong Akadémia HC vendége lesz (18.40, Vasas Jégcentrum, Káposztásmegyer). 
Vasárnap pedig a FEHA19, a székesfehérváriak akadémiája érkezik Dunaújvárosba. Velük a DAB november első napján találkozott a megyeszékhelyen, és szétlövéssel 4–3-ra kikapott, vagyis van törleszteni való. 

Képzés: még lehet jelentkezni

A Magyar Jégkorong Szövetség 2022 novemberében is megszervezi az általános csapatvezetői és felszerelés-menedzseri képzéseket. A tanfolyam jelentkezési határideje november 18., 20 óra. Mindkét képzés elméleti és gyakorlati részből áll, és a Nemzetközi Szövetség (IIHF) útmutatásai alapján zajlik. A képzés időpontja: november 25., 9–17 óra. A képzés helyszíne: Tüskecsarnok, Budapest. A képzések elvégzése feltétele a taopályázatok során a csapatvezetői és a felszerelés-menedzseri pozíciók betöltésének. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában