Labdarúgás

2022.11.11. 21:14

Cegléden is jó esélyekkel lép pályára a DFC csapata

A labdarúgó NB III. közép csoportjának tizenhetedik fordulójában a Dunaújváros FC csapata a Ceglédi VSE vendégeként lép majd pályára. A találkozó vasárnap 13 órakor kezdődik a Zsengellér Gyula Sporttelepen.

Gróf András

Reméljük, Papp Máté a vasárnapi meccs után is ezt mutathatja – ez rendben volt

Fotó: Laczkó Izabella

Az újvárosiak az előző körben meggyőző teljesítménnyel szerezték meg hazai pályán a győzelmet az Újpest FC második számú együttese ellen. Az első félidőben szerzett háromgólos előny már fölényesnek is mondható. Érdekesség, hogy mindhárom találatot fejjel érték el a DFC játékosai, ami ritkaságnak számít. Figyelemre méltó, hogy a jelentős előny birtokában is koncentráltan védekezett a dunaújvárosi alakulat, aminek köszönhetően kapott gól nélkül zárták a találkozót. 

A Ceglédi VSE otthonában is jó eséllyel lép pályára Horváth Ferenc együttese, hiszen a házigazdák nem szerepelnek valami acélosan a mostani pontvadászatban. Tizenöt megszerzett ponttal jelenleg a bajnoki tabella tizenharmadik helyén állnak. Öt győzelem mellett kilencszer szenvedtek vereséget. Érdekesség, hogy egyszer sem játszottak döntetlent. Az eddig lejátszott tizennégy mérkőzésükön tizenhétszer vették be az ellenfél kapuját, ami nem éppen kiemelkedő. A kapott gólok száma harminchét, amivel azonban listavezetők a mezőnyben. A legutóbbi hazai találkozójukon 5–0-ra kaptak ki az MTK Budapest II. gárdájától. A mérkőzés pikantériája, hogy a ceglédiek vezetőedzője az a Vjacseszlav Jeremejev, aki az ezredforduló előtt két évig futballozott Újvárosban. 

A forduló további mérkőzései: Újpest FC II.–Budapest Honvéd-MFA II., ­ESMTK–Szekszárdi UFC, Monor–MTK Budapest II., PTE-PEAC–Ferencvárosi TC II., Iváncsa KSE–Kecskeméti TE II., Bánk-Dalnoki LA–Hódmezővásárhelyi FC, Szolnoki MÁV FC–Paksi FC II. A Balassagyarmat és a Makó visszalépése miatt az FC Dabas SE és a Majosi SE gárdája szabadnapos lesz. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában