Sport

2022.09.08. 22:01

Hajdu sárkányhajóban többszörös világbajnok

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) égisze alatt rendezték meg a nemzetek közti sárkányhajó-világbajnokságot a csehországi Racicében, ami vasárnap ért véget.

Gallai Péter

Négyszer a dobogó tetején – Hajdu Jonatán tartja a magyar zászlót az eredményhirdetésnél

Fotó: MKKSZ

A magyar csapatban nem egy ismert gyorsasági kajak-kenus indult, köztük volt a DKSE-ből Hajdu Jonatán is, de kenuban párosbeli társa, Fekete Ádám, továbbá Korisánszky Dávid is a csapat tagja volt más ismertebb nevek mellett, illetve már a hazai selejtezők során is lapátot fogott Bodonyi András. 
– Amennyiben így összeállunk, én azt gondolom, komoly győzelmi esélyeink vannak, főleg, hogy az oroszok nem indulnak. Hozzá kell tenni, hogy az elmúlt két évben a pandémia miatt elmaradtak a vb-k, így most mindenki biztos nagyon motivált lesz. Rövidtávon a japánok veszélyesek lehetnek, de figyelnünk kell többek között a Fülöp-szigetekre, az ukránokra, és biztos lesznek újonc országok is – mondta még a vb előtt és a hazai válogató után Reményi Péter, a Römi Sárkányhajó Klub vezetője, akinek egyesülete egy híján az összes számban kiharcolta a világbajnoki indulás jogát. 
 

Nos, Racicében is alaposan kitettek magukért a magyar egységek, ugyanis összesen huszonhét érmet nyertek. Ami felnőttcsapataink mérlegét illeti, négy arany-, három ezüst- és három bronzéremmel zárták a négynapos eseményt. S számunkra leginkább örömteli, hogy az összes elsőségben részes volt Hajdu Jonatán, aki ilyen sikerekkel zárhatta ezt a kis „kikacsintást” a sűrű szezonját követően. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában