Vízilabda

2022.06.10. 19:21

A fiatalok önbizalmat építhetnek a tornán

A DFVE női vízilabdázói péntektől vasárnapig Csehországban szerepelnek egy tornán, a nemzeti együttesek és Baszkföld mellett egyedüli klubcsapatként. A feltörekvő riválisok ellen a válogatottak nélkül is a győzelem lehet az elvárás.

Gallai Péter

Mucsy Manduláéknak könnyed bemelegítés volt az első meccs, de a többi sem ígérkezik megoldhatatlan feladatnak Fotó: SzZsE

Fotó: Zsedrovits Enikő

A szezon már jó ideje befejeződött, de a dunaújvárosi vízilabdázók nem a strandon lógatják a lábukat, vagy napoznak éppen valamelyik tengerparton. A keret kemény munkában van még, amit most egy nemzetközi szereplés színesít. 
A csehországi Brnóban a LEN égisze alatt zajló tornán eredetileg válogatottak szerepeltek volna, ám az egyik résztvevő visszalépése után a dunaújvárosi klub ugrott be a helyére. 
Az biztos, a magyar válogatottnál a világbajnokságra készülő öt kerettag nélkül, illetve az utánpótlás-válogatott összetartásán szereplő Sümegi Nóra és Jonkl Csenge hiányában sem ez lesz a lányok legnehezebb feladata pályafutásuk során. A DFVE ugyanis Írország, Ausztria és Anglia egyik csapatával van egy csoportban. A másik ágon az angolok újabb együttese, a csehek, a walesiek és a baszkföldiek szerepelnek. Nos, finoman szólva sem éppen világverő vízilabda-nagyhatalmak, ám Mihók Attila szerint így is hasznos lesz számukra ez a túra. 
– Miután jött ez a lehetőségünk, éltünk vele, mert arra kiváló lesz, hogy a feltörekvő ifjúságot lázban tartsam és nem mellesleg volt mire készülni. Így nem csak a konditerem és a csónakház, meg az egymás közötti munka alkotja a mindennapokat, ezzel a tornával kicsit meg tudjuk törni – mondta Mihók Attila vezetőedző. 
Megjegyezte, abszolút munkában vannak még, hiszen nemrég játszották az ob I/B-s bajnokság döntőjét, ami jó kihívás volt, főleg, hogy az UVSE megjelent a közel felnőttcsapatával. 
– Ennek örülök, mert kiderült, mégsem az a stratégia a helytálló, hogy a tizenhat éveseket kell játszatni a felnőttben csak azért, mert picit tehetségesebb a többinél. Mert a mieink meg egyáltalán nem játszottak eddig, akik még nem oda valók. Ezzel szemben a negyedik negyed vége előtt még eléggé izzadtak ellenünk a fináléban. A csehországi torna meg egy újabb kis kihívás, hogy válogatottak ellen szerepelhetnek. Ők a minőségi különbségeket még annyira nem érzékelik, nagy felhajtás, tévés közvetítés övezi az eseményt. Én tudom, nekünk csak egy ujjgyakorlat, de az önbizalom-építéshez kiváló – tette hozzá. 
Nos, a vártak szerint pénteken délelőtt kiütéssel kezdtek a lányok, Írországot 20–5-re győzték le. A csapatban szerepet kapott az Egerből érkező, 19 éves Dobi Dorina, aki hat gólig jutott. Illetve egy utánpótláskorú kapus is. 
DFVE – Írország 20–5 (5–0, 4–1, 6–0, 5–4) 
DFVE: Maczkó, Eikel (kapusok), Kardos D., Mucsy 2, Sajben N. 3, Somogyvári, Dobi 6, Kardos L. 2, Lovász 2, Erdélyi 3, Pál 1, Lengyel D., Szabó 1. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában